­ Online voorbereiding op Hippische Leergang ‘Van biomechanica naar dynamisch trainen’ - KNHS

Online voorbereiding op Hippische Leergang ‘Van biomechanica naar dynamisch trainen’

Geplaatst op 06 maart 2019

Wil jij ook beter leren paardrijden of lesgeven en paarden op een verantwoorde manier trainen naar een hoger niveau? Volg dan op 27 maart de Hippische Leergang 'Van Biomechnica naar dynamisch trainen' met Bastiaan de Recht op het KNHS-centrum in Ermelo. Voorafgaand krijg je toegang tot bijna 3 uur filmmateriaal Biomechanica en Trainingsconcepten. Met de kennis die je hiermee opdoet gaat Bastiaan aan de slag tijdens de praktijkavond. Met het volgen van deze praktijkavond zijn 80 licentiepunten te verdienen door instructeurs en officials. Alle deelnemers mogen gratis mee eten van het stamppot buffet.

De cursus ‘Van biomechanica naar dynamisch trainen’ met Bastiaan de Recht is gericht op de basissport en hierin worden de basisprincipes van de biomechanica vertaald naar de praktijk. Er wordt gewerkt met combinaties op L, M en Z niveau en met paarden van verschillende rassen. Alles wat je moet weten om verantwoord paard te kunnen rijden, rekening houdend met zijn fysieke en mentale mogelijkheden komt aan bod.

De Hippische Leergang van Bastiaan de Recht bestaat niet alleen uit een super leerzame avond in Ermelo, maar je krijgt vooraf toegang tot bijna 3 uur filmmateriaal Biomechanica en Trainingsconcepten. Aan de hand van het bestuderen van deze filmpjes krijg je inzicht in de biomechanica en anatomie van het paard waardoor je beter leert rijden of lesgeven en in te zien waarom bepaalde dingen wel of niet kunnen.

Tijdens de praktijkavond wordt de praktische kennis die je opdoet in het online gedeelte omgezet naar functioneel trainen in de Basissport (B tm Z). Tijdens deze avond is er veel  ruimte voor vragen en krijg je handvatten om te beoordelen of een paard correct getraind of voorgesteld wordt zonder dat het in strijd is met het fysieke en uiteraard ook mentale welzijn van het paard.

De rode draad deze cursus is het positief omgaan met de kwaliteiten van paarden en uiteraard ook ruiters. Welke methode of weg je ook volgt deze begint altijd met kennis van de biomechanica van het paard, het omzetten van de theorie over biomechanica naar dynamisch trainen.

Wie is Bastiaan de Recht?
Op 16-jarige leeftijd begon Bastiaan een 10-jarige opleiding in de Italiaanse klassieke rijkunst die hij in 2005 cum laude heeft afgesloten met de titel Maestro. Tijdens en na deze periode heeft Bastiaan zijn kennis verbreed door verschillende Franse, Duitse en Portugese stijlen te bestuderen en bij verschillende trainers kennis en inzichten op te doen, waaronder Henriquet, Richard Hinrichs, verschillende trainers van de Spaanse rijschool, Laurens van Lieren en Tineke Bartels. Bastiaan heeft veel paarden opgeleid tot en met Grand-prix niveau en brengt zowel sportpaarden als barokke paarden uit in de subtop. Hij is gespecialiseerd in werk aan de hand en werk aan de lange teugel. Ook heeft hij het ORUN diploma Instructeur Wedstrijdsport Dressuur.

Door het bestuderen van verschillende dressuurstijlen en de biomechanica en de samenwerking met zijn partner Amber Koppen, Erkend Paardenarts / Chiropractor in hun revalidatiecentrum, heeft Bastiaan tijdens zijn training een brede insteek. Het gymnastiseren en dresseren ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest van het paard blijft echter de hoofdzaak. Alleen wanneer dat de grondslag is van de dressuur kan dressuur een pure “kunst” worden in plaats van “kunstjes”. Bij Bastiaan staan biomechanica en fysiek en mentaal welzijn van het paard voorop

Praktisch
Na inschrijving ontvang je een inlogcode voor het online theoriegedeelte, zodat je je voorafgaand aan de praktijkavond alvast kunt voorbereiden. Let op! De inschrijvingen gaan hard! Wil je deze interressante cursus niet missen? Meld je dan gauw aan. 

Voor de praktijkavond wordt gezorgd voor combinaties dus je hoeft niet zelf een paard mee te nemen naar Ermelo. 

Voor aanvang van de cursusavond wordt er voor een stamppot buffet gezorgd tussen 18.00 en 18.45 uur. Als je je hebt ingeschreven voor deze avond, dan mag je hier gratis gebruik van maken. Wel willen we je vragen dit vooraf aan te geven per e-mail eventmanagement@knhs.nl. Aanmelden voor het stamppot buffet kan tot 18 maart.

Datum:  27 maart 2019
Locatie:  KNHS-Centrum, Ermelo
Tijd:       19:00 - 22:00 uur
Kosten:   €95,-
Inclusief: Stamppot buffet  tussen 18.00 en 18.45 uur
Licentiepunten: 80 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders) én op de basiskwalificatie Jury Dressuur, FNRS Official, Jury (M)Endurance, Jury Aangespannen Sport, Jury Eventing, Jury Mennen, Jury Springen, Jury Voltige.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond deze Hippische Leergang? Meld je dan aan voor het Facebook event: Hippische Leergang ‘Van biomechanica naar dynamisch trainen’ met Bastiaan de Recht

 

Inschrijven via Mijn KNHS

 

Deze Hippische Leergang is speciaal voor KNHS-leden. Ben je nog geen lid? Klik dan hier om je aan te melden als lid en profiteer direct van heel veel ledenvoordeel

Hippische Leergangen
Er staan de komende periode nog meer interessante Hippische Leergangen gepland waarin je meer kunt leren over paarden. Voor sommige leergangen kun je licentiepunten verdienen. Een overzicht van de geplande Hippische leergangen kun je vinden op www.knhs.nl/hippischeleergang en in deze agenda op de website. Je kunt je inschrijven via de Evenementenkalender op Mijn KNHS. Er komen binnenkort nog meer leergangen bij. Houd hiervoor de KNHS-website en Facebookpagina in de gaten. 

Categorie: Hippische Leergang

Ander Nieuws

  • Beroepsgroep Hippische Instructeurs op stoom
    Beroepsgroep Hippische Instructeurs op stoom
  • Opleiding Aspirant Manege Instructeur biedt veel mogelijkheden voor bedrijven
    Opleiding Aspirant Manege Instructeur biedt veel mogelijkheden voor bedrijven
  • KNHS Instructeursopleiding: planning en opbouw in training van het paard
    KNHS Instructeursopleiding: planning en opbouw in training van het paard