­ Ontknoping NK springen nadert - KNHS

Ontknoping NK springen nadert

Geplaatst op 26 april 2019 in Springen

In Mierlo is de tweede dag van het NK springen voltooid. Bij de senioren ging de dagprijs naar regerend kampioen Frank Schuttert. In het algemeen klassement moet de TeamNl ruiter Gerben Morsink, die ook foutloos bleef vandaag, nog wel voor laten gaan. Zondag volgt het 3e en laatste onderdeel van dit NK voor de senioren. Voor de Young Riders, Junioren en de Children volgt morgen de finale en daarmee de ontknoping van het kampioenschap.

Frank Schuttert reed met de zeer patente Lyonel vandaag knap foutloos en snel rond. Behalve Schuttert bleven nog 11 andere combinaties zonder fouten. Daaronder ook klassementsleider Gerben Morsink en mannen als Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten, Willem Greve, Jur Vrieling en KNHS Talententeamlid Kevin Jochems. In het algemeen klassement zijn de verschillen dan ook uiterst klein. De eerste 9 staan op minder dan een springfout van elkaar verwijderd. Zondag wacht de deelnemers het laatste onderdeel, een parcours over twee manches. Voor de jeugd staat morgen het laatste onderdeel op het programma. Ook hier een wedstrijd over twee manches voor alle drie de leeftijdscategorieën te weten de Young Riders, Junioren en Children.

Young Riders
Bij de Young Riders ging de dagprijs naar Tom Schellekens die daarmee flink klom in het klassement en nu negende staat. KNHS Talententeamlid Lars Kersten won het eerste onderdeel en bleef vandaag met een tweede plaats goed in het spoor en gaat nog steeds aan de leiding in het tussenklassement. In dat klassement staat Mel Thijssen tweede en zus Sanne Thijssen, voormalig KNHS Talent van het Jaar en nu ook KNHS Talententeamlid, derde.

Junioren
Elize van de Mheen was vandaag met Ferdinand de beste in de wedstrijd en heeft ook de leiding gepakt in het NK. Gerrit Veenstra, winnaar van het eerste onderdeel, kreeg vandaag een springfout en staat nu tweede.  

Children
Bij de Children ging de dagprijs naar Emma Bocken met Dagma die daarmee ook de leiding heeft gepakt in het NK. Met haar tweede paard staat Emma ook knap op een derde plaats in het tussenklassement. Wesley de Boer staat nu tweede. De eerste 8 staan in het klassement op minder dan 4 strafpunten van elkaar, de finale zal morgen dan ook een spannende strijd geven.

Kijk hier voor alle uitslagen

Het NK is live te volgen via Clip My Horse

Kijk hier voor de KNHS Mediaguide met informatie over de deelnemers

Foto Frank Schuttert en Lyonel door Digishots

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF