­ Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur - KNHS

Ook Emmelie Scholtens naar wereldbekerfinale dressuur

Geplaatst op 20 maart 2019 in Dressuur & Para

Emmelie Scholtens heeft van de FEI een extra startplaats gekregen voor de wereldbekerfinale. De finale van de dressuurserie wordt in het eerste weekend van april verreden in het Zweedse Gothenburg. Naast Emmelie Scholtens met Apache zal Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. voor TeamNL in actie komen.

Er zijn extra startplaatsen beschikbaar gekomen voor deelname aan de wereldbekerfinale dressuur en deze plekken zijn door de FEI toegekend aan combinaties met de hoogste positie op de wereldranglijst van februari en die minimaal hebben deelgenomen aan twee wereldbekerkwalificaties. Was er gekeken naar de wereldbekerranking na Den Bosch, dan was Thamar Zweistra in aanmerking gekomen. Eerder gaf Madeleine Witte-Vrees te kennen geen gebruik te maken van haar wildcard voor de wereldbekerfinale: “Cennin kampte met een infectie aan een been, dat is nu opgelost, maar de finale komt helaas net te vroeg.”

Emmelie Scholtens is blij met de kans om te starten in Gothenburg: “Apache is goed in vorm, in Den Bosch scoorden we afgelopen zaterdag in de kür 80.43%. Het wordt onze eerste wereldbekerfinale, ik kijk er naar uit.” Ook TeamNL ambassadeur Edward Gal is van de partij in Gothenburg, ditmaal niet met paard, maar als trainer van Emmelie en partner van Hans Peter.

Kijk hier voor meer informatie over de FEI Wereldbekerfinale dressuur. 

Foto: Arnd.nl

Categorie: wereldbekerfinale, teamNL

Ander Nieuws

  • KNHS-Witte van Moort Para-Dressuur Trophy weer van start
    KNHS-Witte van Moort Para-Dressuur Trophy weer van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
  • Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend
    Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend