­ Opleiding Instructeur Basis- of Wedstrijdsport Eventing: iets voor jou? - KNHS

Opleiding Instructeur Basis- of Wedstrijdsport Eventing: iets voor jou?

Geplaatst op 22 juli 2019 in Eventing

Vrijdag 28 juni zijn er 7 diploma’s Instructeur Basissport Eventing en 7 diploma's Instructeur Wedstrijdsport Eventing uitgereikt door docent Egbert van Roekel. Een jaar lang hebben de cursisten lessen gevolgd in trainen van een paard, trainingsleer en rijtechniek rondom Eventing en de praktijk van het cross rijden. Houd jij ook van springen en wil je ook graag andere mensen leren springen en ze hiermee verder brengen in de wedstrijdsport? Dan is de Opleiding Instructeur Basis- of Wedstrijdsport Eventing misschien wel iets voor jou!

Opleiding Instructeur Basissport Eventing 3+

Houd jij van Eventing is wil je graag andere mensen enthousiast maken en meer leren over deze uitdagende discipline? Met je diploma Instructeur Basissport Allround of Manege op zak, kan je deze niveau 3+ opleiding volgen. 

Instructeur Basissport Eventing is een niveau 3+ opleiding na de Basissport Allround met verdieping in de beginselen van de eventingsport. Als je het diploma Instructeur Basissport Allround of Manege hebt behaald met minimaal een '7' voor Geven van lessen  en Trainen van paarden, kun je aansluitend de opleiding Instructeur Basissport Eventing volgen.

De opleiding omvat 10 bijeenkomsten en loopt van maart tot oktober. Tijdens de opleiding word je gekoppeld aan een docent.  Je leert hoe je een cross rijdt en hoe je crossles geeft. Als Instructeur Eventing leer je naast springen en dressuur ook beginnende eventingruiters alles over deze discipline.

Inschrijven
Je kunt je via Mijn KNHS inschrijven voor deze opleiding vanaf 1 oktober 2019. Deze opleiding gaat in het voorjaar van 2020 van start. 

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Instructeur Basissport Eventing

 

Opleiding Instructeur Wedstrijdsport Eventing

De opleiding duurt 12 maanden en bestaat uit o.a. een startbijeenkomst in Ermelo en in totaal 15 lesdagen op doordeweekse dagen centraal in het land in de periode maart tot en met februari.

Er wordt een stalbezoek bij een professionele trainer ingepland en verder is er een digitale toets Rijtechniek op de opleidingslocatie en zijn er twee praktijkexamendagen. De lesdagen bestaan uit een theoretisch deel waarin de leerstof besproken wordt en een praktisch deel waarin het rijden en lesgeven intensief geoefend wordt.

De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding o.a. aan bod:

 • Rijtechniek , didactiek en Disciplinereglement
 • Het integreren van Ruiterfitheid & Houding en Zit in het lesgeven
 • Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
 • Portfolio
 • Logboek bijhouden
 • Cross rijden, springen en lesgeven
 • Biomechanica
 • Sportpsychologie
 • Management rond een paard (gezondheid), Trainingsleer

Lees hier aan welke toelatingseisen je moet voldoen om de opleiding instructeur wedstrijdsport te kunnen volgen. 

Inschrijven
Je kunt je inschrijven voor deze opleidingen vanaf 1 oktober 2019. Deze opleiding gaat in het voorjaar van 2020 van start.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Instructeur Wedstrijdsport Eventing

 

Deze toppers gingen je al voor!
Vrijdag 28 juni zijn er 7 diploma’s Basis instructeur Eventing en 7 diploma's Instructeur Wedstrijdsport Eventing uitgereikt door docent Egbert van Roekel. Een jaar lang hebben de cursisten lessen gevolgd in trainen van een paard, trainingsleer en rijtechniek rondom Eventing en de praktijk van het cross rijden. Het afsluitende examen vond plaats op de terreinen van Rob Janssen, waar Alice Naber de kandidaten beoordeelde. Nicole Werner verzorgde een gastles dressuur tijdens de opleiding. Wil jij ook van je passie je vak maken? Kijk dan of een opleiding tot instructeur iets voor jou is!

 

Ander Nieuws

 • Deelnemers internationale wedstrijden 23 t/m 29 november 2020
  Deelnemers internationale wedstrijden 23 t/m 29 november 2020
 • Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 november 2020
  Deelnemers internationale wedstrijden 9 t/m 15 november 2020
 • Deelnemers internationale wedstrijden 2 t/m 8 november 2020
  Deelnemers internationale wedstrijden 2 t/m 8 november 2020