­ Oranje-succes op dressuurconcours in Saumur - KNHS

Oranje-succes op dressuurconcours in Saumur

Geplaatst op 05 mei 2019 in Dressuur & Para

Tijdens het internationale (jeugd)dressuurconcours in het Franse Saumur klonk meermaals het Wilhelmus en werd in de Landenwedstrijden een goede basis gelegd voor het vervolg van het seizoen. De Young Riders wonnen en er waren tweede plaatsen voor de Junioren en ponycombinaties. In Boedapest was er succes voor Hans Peter Minderhoud en Thamar Zweistra.

In Saumur leek het wel Oranje-zondag met overwinningen voor Lara van Nek en Brouwerhaven’s Nairobi in de Kur op Muziek voor combinaties die niet deelnamen aan de landenwedstrijd, voor Sanne van der Pols en Excellentie bij de Junioren en Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion bij de Young Riders.
Zaterdag wisten Lara en Sanne ook al te winnen en was er een eerste plaats voor Coco Soffers met Formidable bij de Young Riders. Een unanieme eerste plaats was er voor Anniek van Dulst met Isala’s Arielle in de Children-rubriek, wat haar op vrijdag ook gelukt was.

Voor Marlies van Baalen was Saumur een bijzonder goed concours. Met Go Legend won ze de beide Intermediaire proeven en met Ben Johnson werd ze derde in de Grand Prix en tweede in de Grand Prix Kür.

In de Landenwedstrijden namen de Young Riders onder leiding van Monique Peutz de overwinning mee terug naar Nederland. Het team bestond uit Myrthe Wedda en Diamond Geezer, die individueel de landenproef wonnen, Maud Hofland/Urbanes, Zoë Kuintjes/Primeval Brittsion en Amber de Groot met R.Banderas.
De Junioren moesten net als de ponycombinaties onder leiding van Imke Schellekens de Duitse teams voor zich dulden.

Boedapast
In Boedapest eindigde Hans Peter Minderhoud met Zanardi als tweede in de wereldbekerwedstrijd en was er een vijfde plaats voor Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch. Zweistra reed Erina naar twee keer winst in de Lichte Tour.

Klik hier voor alle uitslagen van CDIO Saumur

Foto: Het winnende Young Riders team op het podium in Saumur

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen