­ ORUN bestuur compleet - KNHS

ORUN bestuur compleet

Geplaatst op 03 mei 2019

Maria Henneman is de nieuwe voorzitter van de ORUN. Daarmee is het bestuur van de toetscommissie weer compleet.

De Stichting ORUN is de onafhankelijke centrale toetsingscommissie die de kwaliteit van de door de KNHS erkende opleidingen bewaakt. Het bestuur stelt de toetsplannen en de examens vast en is verantwoordelijk voor de benoeming en de scholing van examinatoren. De belangrijkste opdracht van de ORUN is het borgen van de kwaliteit en het niveau van de opleidingen en de examens die worden afgesloten.

“Met Maria Henneman als voorzitter krijgt de ORUN een bekend gezicht en een zeer ervaren bestuurder,” zegt Theo Fledderus, algemeen directeur van de KNHS. “Maria was van 2005 tot 2014 bestuurslid van de KNHS en beschikt over allround kennis van de paardensport.” Maria Henneman, opgeleid als historicus en onderwijskundige is tegenwoordig directeur/eigenaar van een adviesbureau voor crisiscommunicatie en reputatiemanagement. Zij werkt ook als toezichthouder bij vier organisaties. Maria is actief in de dressuur tot en met Lichte Tour-niveau en runt een eigen stal. 

Het ORUN bestuur bestaat nu uit: Maria Henneman (voorzitter), Herman Wevers, Antoinette Diks-Schalekamp en Debby Larink.

Foto: Arnd.nl

Categorie: ORUN, opleidingen, examens, instructeur

Ander Nieuws

  • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
    Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
    18 september KNHS Instructeurscongres 2022
  • Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
    Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’