­ Outdoor Gelderland 2020 geannuleerd - KNHS

Outdoor Gelderland 2020 geannuleerd

Geplaatst op 08 november 2019 in Springen

Outdoor Gelderland, het internationale paardensportevenement in Arnhem, vindt geen doorgang in 2020. De geplande datum op Nationaal Sportcentrum Papendal was woensdag 1 tot en met zondag 5 juli, de organisatie is echter geconfronteerd met onvoorziene omstandigheden. Hierdoor moest er gezocht worden naar een andere datum op de overvolle wedstrijdkalender van het olympische jaar 2020 en deze is niet beschikbaar.

De European Equestrian Federation (EEF) heeft een nieuw concept gelanceerd voor de FEI Nations Cup Division II. CSI Twente in Geesteren opteerde voor de organisatie van één van de halve finales van deze competitie, die moet plaatsvinden tussen 25 juni en 10 juli 2020. Om die reden is aan CSI Twente de oorspronkelijk door Outdoor Gelderland geplande datum toegewezen.

De druk op de (inter)nationale wedstrijdkalender is ieder jaar enorm en volgend jaar is dat nog extremer in verband met de Olympische Spelen in Tokio. Veel binnen- en buitenlandse wedstrijdorganisatoren hebben daarom een datum vroeg in het seizoen van 2020 aangevraagd. Hierdoor is er wereldwijd en zeker ook in de omliggende landen nog meer aanbod van internationale paardensportevenementen in deze periode. Daar komt bij dat er in de provincie Gelderland in dezelfde periode een aantal grote evenementen wordt georganiseerd.

Een nieuwe geschikte datum bleek niet voorhanden en de organisatie van Outdoor Gelderland ziet zich genoodzaakt het evenement voor 2020 te annuleren. De beschikbaarheid van een datum voor Outdoor Gelderland in 2021 wordt onderzocht.

Bron Persbericht Outdoor Gelderland

Foto credit Wendy Scholten

 

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023