­ Overwinningen voor Cornelissen, Minderhoud en Scholtens in Geesteren - KNHS

Overwinningen voor Cornelissen, Minderhoud en Scholtens in Geesteren

Geplaatst op 23 juni 2019 in Dressuur & Para

In het CDI3*, dat naast de Nations Cup voor de dressuurruiters op het programma stond, waren in op Erve Maathuis hoofdrollen weggelegd voor de combinaties van TeamNL. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) won met Zephyr op zaterdagmiddag de Grand Prix en eindigde op zondagmorgen als tweede achter Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) met Zanardi in de Kür op Muziek. De Grand Prix Special werd een klinkende overwinning voor Emmelie Scholtens met Apache.

De driesterrenwedstrijd is voor bondscoach Alex van Silhout (Lunteren) een belangrijk observatiemoment. “Het is eenzelfde wedstrijd als de vijfster Landenwedstrijd waarbij de juryleden op dezelfde plaats langs de ring zitten. De Grand Prix is voor ons het belangrijkste. Je hebt zo een heel goed vergelijk en voor alle combinaties gelijke kansen.”
De verrichten stemmen de nieuwe bondscoach tevreden. “Er wordt heel sterk en foutloos gereden door mijn ruiters en amazones. We zijn echt sprongen vooruit aan het maken. De verrichtingen zijn sinds het NK alweer verbeterd. Het wordt nog hard werken richting het EK. Maar we klimmen toch, zeker in de breedte. Iedereen heeft de positieve lijn te pakken.”

Op zaterdag was Adelinde Cornelissen met Zephyr de beste in de Grand Prix met een percentage van 73.609 en bleef daarmee Emmelie Scholtens met Apache, de nummers 3 van het NK Dressuur vorige maand nipt voor (73.348%) voor. Het brons ging nar Diederik van Silfhout (Lunteren) en de tienjarige hengst Expression (72.500%).

Op zondagochtend koos Emmelie Scholtens met Apache te starten in de Grand Prix Special. Dat leverde haar de winst met een mooie score van 74.085 procent. De tweede plaats was voor Diederik van Silfhout met Expression (73.447%) voor de Zweedse amazone Juliette Ramel en Wall Street JV.

In de Kür op Muziek werd de top 6 voor Nederland met Hans Peter Minderhoud en de expressieve Zanardi aan kop. Ze scoorden 78.725%. Nu was de tweede plaats voor Adelinde Cornelissen en de derde plaats voor Denise Nekeman en Boston STH, die steeds meer aan ervaring en expressie wint. Denise kreeg de prijs uitgereikt door haar vader, die met zijn bedrijf Interfloor de wedstrijd sponsorde.

Klik hier voor de uitslag van de CDI3* Grand Prix

Klik hier voor de uitslag van de CDI3* Grand Prix Special

Klik hier voor de uitslag van de CDI3* Grand Prix Kür op Muziek

Foto: Emmelie Scholtens en Apache (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Beleef The Dutch Masters live
    Beleef The Dutch Masters live
  • Nicole den Dulk en Sanne Voets besten bij K&U wedstrijd De Meern
    Nicole den Dulk en Sanne Voets besten bij K&U wedstrijd De Meern
  • Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. winnen op tweede dag in De Meern
    Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. winnen op tweede dag in De Meern