­ Pilot jeugdrubrieken Dressuur verloopt succesvol - KNHS

Pilot jeugdrubrieken Dressuur verloopt succesvol

Geplaatst op 09 juli 2019 in Dressuur & Para en KNHS

Vanaf april is de KNHS gestart met pilotwedstrijden jeugdrubrieken tijdens ponywedstrijden dressuur. In plaats van de reguliere rubrieken die op de categorie van de pony worden uitgeschreven, worden er nu rubrieken uitgeschreven op leeftijd van de ruiter waarbij de hoogte van de pony geen rol meer speelt. Het doel is om kinderen met leeftijdsgenootjes te laten rijden. Ze rijden dan tegen kinderen in dezelfde leerfase en met dezelfde motoriek die past bij hun leeftijd. De grootte van de pony speelt dan geen rol meer maar het kind staat dan meer centraal.

Inmiddels zijn de eerste wedstrijden in de pilot fase gereden. Ruitertjes kunnen met minder druk de wedstrijden rijden. Juryleden ervaren ook een fijne en gezellige sfeer tijdens de wedstrijd! Het schakelen tussen de verschillende proeven is geen probleem voor de juryleden. We kunnen tot nu toe van een succesvolle pilot spreken. Wil je mee doen aan de jeugdrubrieken Dressuur? De pilotfase loopt nog t/m oktober 2019! Hier kan je vinden waar je de jeugdrubrieken kunt rijden.

Wil je als wedstrijdorganisatie ook meedoen aan de pilot jeugdrubrieken dressuur?
Goed nieuws dat kan! Als je t/m oktober een ponywedstrijd dressuur organiseert dan is het mogelijk om deel te nemen aan de pilot jeugdrubrieken in de dressuur. Dit kan door bij het indienen van uw vraagprogramma de jeugdrubrieken aan te maken in plaats van de reguliere rubrieken.  Heb je het vraagprogramma al ingediend en wil je deelnemen aan de pilot jeugdrubrieken? Dan kan je hiervoor contact opnemen met de afdeling wedstrijden door een mail te sturen naar wedstrijden@knhs.nl.

Na het afronden van de pilot in oktober wordt deze geëvalueerd en bekijken we wat het vervolg wordt van de pilot.

Categorie: dressuur, jeugdrubrieken

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Gewichtshulpen
    Leren paardrijden: Gewichtshulpen
  • Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021
    Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021
  • Vanaf 1 maart kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
    Vanaf 1 maart kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen