­ Prachtige strijd in finale KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen - KNHS

Prachtige strijd in finale KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen

Geplaatst op 16 maart 2019 in Springen

In de finales van KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen werd vandaag fel gestreden om de eindoverwinning. Het leverde in Lichtenvoorde niet alleen fraaie winnaars op, maar ook waardevolle informatie voor de bondscoaches. Logan Fiechter, Lily Engelsman, Hilde Veenstra en de zussen Elike en Veronique Morsink gingen met de overall zeges huiswaarts.

Edwin Hoogenraat, bondscoach bij de pony’s en de Children, was enthousiast over de finale. “Ik heb mooie sport gezien. We hebben vanochtend eerst netjes de vijfde competitieronde verreden, die was als fijne inloopronde gebouwd. In de finales stonden de hindernissen reëel op niveau.”

 

Mooie ontknoping bij pony’s
De finale van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen begon met de twee rubrieken voor de pony’s. Hoogenraat: “Bij de pony’s heb ik echt goede rondes gezien, ook al was niet iedereen nul.” In de finale van de lichte tour wist Wesley de Boer met zijn pony Denver als enige foutloos te blijven in de barrage. Door deze knappe overwinning schoof hij op naar de tweede plaats in het eindklassement. De eindoverwinning kwam echter op naam van Logan Fiechter (foto boven), die als de nummer twee van het tussenklassement naar Lichtenvoorde was afgereisd. Met Fun Vicky T reed hij een sterke foutloze eerste ronde, maar zag in de barrage een balk vallen. Dat mocht echter de pret niet drukken, want door zijn derde plaats in de finale mocht hij zich als winnaar van de competitie opstellen bij de prijsuitreiking. Fleur Holleman, winnares in Utrecht en Wierden, maakte een springfout in het basisparcours en zakte naar de derde plek.

In de zware tour was er in de finale geen barrage nodig om uit te maken wie het oranje lint kreeg. Net als in Exloo en Kronenberg was Lily Engelsman met haar schimmeltje Blackwoodland Rock niet te verslaan. De 14-jarige Lily, vorig jaar nog eerste in de rubriek Children, werd nu als winnares in de zwaarste rubriek voor pony’s gehuldigd. Kirsten Kreemers en Kinean bevestigden hun constante prestaties van het indoorseizoen door keurig tweede te worden. Lily had erg haar zinnen op de deze overwinning gezet: “Ik stond op 1, maar was erg zenuwachtig want ik wilde graag winnen. De finale stond best wel hoog, maar het ging allemaal goed. Alleen op een lijntje kwam ik erg groot, maar toen werkte mijn pony zo goed mee! Ik ben zo trots op hem!”.

Children boeken progressie
In de rubriek Children werden de kaarten flink geschud tijdens de finale. Dat kwam volgens de bondscoach niet door de zenuwen van de deelnemers. “Er stond een proef op 1,30-niveau, er waren een aantal combinaties die daar makkelijk genoeg overheen sprongen. Een paar ruiters waren wat ongelukkig en hier en daar waren er wat onnodige foutjes. Maar dat hoort bij de sport”, aldus de bondscoach.

Emma Bocken kwam pas in de vierde competitiewedstrijd voor het eerst met haar paard Dagma aan de start, maar het weerhield haar er niet van de finaleronde te winnen. Ze eindigde op de tweede plaats in het eindklassement achter Hilde Veenstra met Bikker K. Wesley de Boer verspeelde zijn leidende positie in het tussenklassement door een balk in de finaleronde. Hij eindigde met Esprit de Pomme op de derde plaats.

“Gedurende de competitie en tijdens de trainingen heb ik diverse ruiters hard vooruit zien gaan. Er zijn er een aantal die met veel zelfvertrouwen en met heel veel gevoel in het rond rijden. Dat is echt leuk om te zien”, besluit Edwin Hoogenraat.

Zusjes Morsink aan kop
Vorig jaar moest Elike Morsink nog genoegen nemen met de tweede plaats bij de Junioren, dit jaar pakte ze met Dakina II zowel de winst in de finale als in de competitie. Meike Zwartjens legde beslag op de tweede plaats met haar hengst Twister de la Pomme, gevolgd door Jeffrey Schmitz die met Wetric van Beek een foutloze basisronde reed, maar niet meer van start ging in de barrage.

Bij de Young Riders kwamen acht ruiters aan de start in de finale. Veronique Morsink en Sven Peters streden in een barrage niet alleen om de finalewinst, maar ook om de eindoverwinning in de competitie. Veronique en Faithfull waren daarbij een fractie sneller dan Sven en zijn Channel, waardoor de tweede overwinning voor de familie Morsink een feit was.

Einduitslag KNHS-Luzac Jeugdcompetities Springen

Pony’s Lichte Tour
1. Logan Fiechter – Fun Vicky T
2. Wesley de Boer – Denver
3. Fleur Holleman – Venery Dew-drop

Pony’s Zware Tour
1. Lily Engelsman - Blackwoodland Rock
2. Kirsten Kreemers - Kinean

Children
1. Hilde Veenstra – Bikker K
2. Emma Bocken - Dagma
3. Wesley de Boer – Esprit de Pomme

Junioren 
1. Elike Morsink - Dakina II
2. Meike Zwartjens – Twister de la Pomme
3. Jeffrey Schmitz – Wetric van Beek

Young Riders 
1. Veronique Morsink – Faithfull
2. Sven Peters - Channel

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen

Foto's Mandy Hendriks

Categorie: Luzac, Springcompetitie, Jeugdcompetitie

Ander Nieuws

  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3