­ Pupil van Dubbeldam ongenaakbaar in Grote Prijs de Peelbergen - KNHS

Pupil van Dubbeldam ongenaakbaar in Grote Prijs de Peelbergen

Geplaatst op 17 november 2019 in Springen

‘Teamwork makes the dream work’ gold zondagmiddag 17 november in de twee ster Grote Prijs in Kronenberg. Jeroen Dubbeldam’s pupil, Wilton Porter, maakte met zijn coach een plan en voerde dit tot in perfectie uit. “Alles liep zoals we gepland hadden. Het is altijd mooi als het zo samenkomt”, vertelt Porter. De Nederlandse ruiters konden in deze barrage helaas geen potten breken.

Hoewel er geen eenvoudig parcours stond uitgestippeld, wisten twintig van de 62 combinaties de 1.45m basisomloop foutloos te overbruggen. In de barrage kwamen voor Nederland zes combinaties retour. Vincent Voorn was goed voor het beste NL-resultaat. Met de Vleut (v. Vleut) eindigde hij als achtste (36.79). De snelste poging om de tijd van Porter te verbeteren kwam van Nederlands kampioen Leopold van Asten. Met VDL Groep Chaccola klokte hij de een na snelste tijd, maar tikte onderweg een balk uit de lepels.

De vijfentwintigjarige winnaar runt zijn stal, Sleepy P Ranch in Weerselo, samen met zijn broer. Het duo traint sinds jaar en dag bij Jeroen Dubbeldam, die in Kronenberg langs de kant van de piste te vinden was. “Het was de bedoeling om in twee bochten voorlangs te steken en in alle lijntjes zo weinig mogelijk galopsprongen te maken. Alles lukte zoals ik het plan met Jeroen besproken had.”

“Delinquent JX  is van zichzelf niet perse het snelste paard, maar hij is betrouwbaar en heeft een fijn karakter. Ik rijd hem nu vier jaar, dus we kennen elkaar door en door. Deze winst is er eentje om weer verder op te bouwen”, vertelt Porter over de twaalfjarige Darco-ruin waarmee hij vandaag in Kronenberg zijn tweede Grand Prix in zijn carrière won.

De nummer twee van deze GP, Tsjech Martin Reznicek finishte met Chacco-Blue- merrie Chanya ruim een seconde later dan Porter. Duitser Jens Baackmann eindigde als derde met Carmen 255 (v. Cornet Obolensky). De Britse Louise Saywell stuurde Golden Wave OL (v. Nartago) naar de vierde plaats. Carsten-Otto Nagel completeerde de top vijf met l’Esperance 2 (v. Lord Z).

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Wilton Porter en Jeroen Dubbeldam door Hippofoto

Ander Nieuws

  • EK Pony's: Yfke Priem sluit EK af met individuele achtste plaats
    EK Pony's: Yfke Priem sluit EK af met individuele achtste plaats
  • Prachtig brons voor ponyteam op EK Springen
    Prachtig brons voor ponyteam op EK Springen
  • Springpaarden Beauville Z en Monaco vastgelegd door Stichting N.O.P.
    Springpaarden Beauville Z en Monaco vastgelegd door Stichting N.O.P.