Regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie afgerond

Geplaatst op 24 juni 2019 in Dressuur

De laatste drie regiofinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie zijn afgelopen weekend verreden. Na deze succesvol verlopen regiofinales bij RSC Zutphen in Zutphen, HC Bodegraven in Bodegraven en Manege de Buitenwijck in Stuifzand kan nu de balans voor de kwartfinales worden opgemaakt.

Er werd weer in vier verschillende categorieën door de manegeruiters gestreden om de punten en het podium. De tien beste ruiters per categorie hebben een kwalificatie voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 8 september te pakken. Maar voor de prijzen konden worden uitgereikt, moesten de deelnemers natuurlijk eerst hun beste houding en zit laten zien aan de jury op een aangewezen manegepaard. Best een uitdaging om een proefje te rijden op een paard waar je nog niet eerder op hebt gereden. Maar het ging de ruiters allemaal behoorlijk goed af en het enthousiasme en de blijdschap was dan ook groot bij de gelukkige winnaars. Vanwege de hoge temperaturen werd er voor ruiter en paard extra goed gezorgd en mochten de deelnemers in zomertenue rijden.

Naast de individuele prestaties waren er tijdens deze regiofinales ook weer drie titels voor Bestzittend Ruitersportcentrum te verdelen. Het Ruitersportcentrum wat met al zijn ruiters in totaal de meeste punten wist te verzamelen, kreeg deze eervolle titel toegekend. In Bodegraven eindigde Manege Oostmoer bovenaan met een puntenaantal van 946. Het was voor Manege Oostmoer maar liefst de tiende keer dat ze werden uitgeroepen tot Bestzittend Ruitersportcentrum. In Stuifzand was deze titel voor Meers Paarden Centrum en in Zutphen waren het de ruiters van RSC Zeewolde die het best presteerden.  

Op 8 september worden de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie verreden bij HC De Delft in Assendelft en Manege Thielen in Tilburg. De halve finale en finale keren dit jaar weer terug naar Horse Event en zullen op 14 september in Vijfhuizen plaatsvinden.   

Kijk hier voor meer informatie over de Harry’s Horse Zitcompetitie. De complete uitslagen van alle Regiofinales zijn hier ook terug te vinden zodra ze beschikbaar zijn. 

Ander Nieuws

  • Kort verslag dressuurforum 16 september 2019
    Kort verslag dressuurforum 16 september 2019
  • Sportheld Anne Meulendijks: "‘Heerlijk om op wedstrijd mijn paard lekker te vertroetelen’"
    Sportheld Anne Meulendijks: "‘Heerlijk om op wedstrijd mijn paard lekker te vertroetelen’"
  • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019