­ Reglement en inschrijving Hippiade Endurance 2019 - KNHS

Reglement en inschrijving Hippiade Endurance 2019

Geplaatst op 24 februari 2019 in Endurance

Vrijdag 23 augustus staat de Hippiade Endurance 2019 op de agenda. In het reglement van dit KNHS kampioenschap zijn ten opzichte van vorig jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste lees je in dit bericht, via de link in het bericht kun je het gehele reglement vinden.

Een voor de geïnteresseerde ruiters belangrijke wijziging, is dat het selectietraject anders is ingericht. Er wordt gewerkt met een vrije inschrijving voor combinaties die voldoen aan de gestelde voorwaarden. Het afvaardigen via de nationale wedstrijden zoals in voorgaande jaren werd gedaan is dus losgelaten.
Voor de Hippiade endurance staan drie verschillende kampioenschappen uitgeschreven:
Klasse I, 30-35 km
Klasse II, 65-70 km
Klasse III, 100 km
Combinaties die voldoen aan de eisen zoals die in de bepalingen zijn opgenomen, kunnen zichzelf inschrijven voor het kampioenschap. De periode waarin combinaties de kwalificatie kunnen behalen is verlengd, deze loopt van 1 augustus 2018 tot 1 augustus 2019.
Doordat deelnemers nu in een eerder stadium weten dat ze aan de deelname eisen voldoen, kunnen ze in hun wedstrijdplanning beter toewerken naar het kampioenschap.

Belangrijkste voorwaarden voor de verschillende klassen:

Klasse I
2 x een klasse I waarvan minimaal 1x een afstand tussen 30-<40 km (lange klasse l) met een top 10 klassering in het eindklassement.
Klasse II
2x een klasse ll waarvan minimaal 1x een eendaagse* afstand tussen 60- <80 km (lange klasse ll) met een gemiddelde snelheid van minimaal 13 km/uur.
Klasse III
2x een klasse lll waarvan minimaal 1x een eendaagse* afstand tussen 80- <120 km (klasse lll) met een gemiddelde snelheid van minimaal 13 km/uur.
* de andere wedstrijd mag zowel een lagere snelheid hebben als een meerdaagse afstand zijn in die klasse.
De genoemde resultaten moeten behaald zijn op door de KNHS goedgekeurde nationale endurancewedstrijden in Nederland.
Kijk voor het gehele reglement!

Aantal deelnemers
In het kampioenschapsreglement 2019 is een minimum (30 combinaties) en een maximum (60 combinaties) aantal deelnemers opgenomen. De startgerechtigheidsbepalingen (klasseringen van de ruiters/paarden) zijn gelijk gebleven aan de voorwaarden van 2018.

Wil je mee doen aan de Hippiade endurance? Schrijf je dan uiterlijk 31 mei 2019 in middels het inschrijfformulier op www.hippiade.nl.

Let op: Er moet dus uiterlijk 1 augustus 2019 voldaan zijn aan de voorwaarden (zie inschrijfformulier).

Foto Hippofoto

Ander Nieuws

  • Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
    Janneke Schreuder als 38e aan finish WK Endurance
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend
    Nederlandse deelnemers WK Endurance zijn bekend