­ Reglementswijzigingen springen per 1 april 2019 - KNHS

Reglementswijzigingen springen per 1 april 2019

Geplaatst op 07 maart 2019 in Springen en KNHS

Op 1 april 2019 gaat het nieuwe KNHS-wedstrijdreglement springen in. In dit artikel lees je wat de belangrijkste wijzigingen zijn.

Achterbeenbeschermers
Een belangrijke wijziging is de aanscherping van het gebruik van achterbeenbeschermers. Voor jonge paardenrubrieken gelden deze regels al een paar jaar. De KNHS volgt met deze wijziging de reglementen van de FEI. De aanscherping van de achterbeenbeschermers wordt gefaseerd ingevoerd: Per 1 april 2019 gelden de nieuwe regels voor alle ponyrubrieken en rubrieken voor Children, per 1 april 2020 voor rubrieken voor Junioren en Young Riders en per 1 april 2021 gaat dit in voor alle springrubrieken.
De controle op de achterbeenbescherming wordt gedaan door het jurylid dat toezicht houdt op het voorterrein springen. Het jurylid moet bij het gebruik van niet toegestane beschermers aan de deelnemer vragen om deze af te doen. De deelnemer heeft vervolgens zelf de keuze om andere (wel toegestane) achterbeenbeschermers om te doen of om aan de wedstrijd deel te nemen zonder beschermers. Als een deelnemer toch met achterbeenbeschermers start die niet zijn toegestaan, dan wordt de deelnemer uitgesloten of in het uiterste geval gediskwalificeerd. Kijk hier voor een video en meer informatie over deze reglementswijziging.

Parcourssoorten
Per 1 april 2019 zijn er enkele parcourssoorten uit het wedstrijdreglement geschrapt. Deze parcourssoorten zijn de laatste twee jaar niet uitgeschreven en zullen dus niet worden gemist. Het gaat hierbij om een variant van de wedstrijd in twee manches en een variant van het twee fasen parcours.

Terugtrekken
Ook geldt per 1 april 2019 dat combinaties die geplaatst zijn voor een barrage of een winnaarsronde en zich hiervoor met toestemming van de jury terugtrekken gelijk worden geplaatst met de combinaties die wel van start gaan in de barrage en uitgebeld worden of in het parcours opgeven.

Bekijk hier het KNHS-wedstrijdreglement springen per 1 april 2019.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met de KNHS.

Foto: Arnd.nl

Categorie: reglement, reglementswijziging, jonge springpaarden, parcours

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023