­ Reglementswijzigingen voltige per 1 maart 2019 - KNHS

Reglementswijzigingen voltige per 1 maart 2019

Geplaatst op 13 februari 2019 in Voltige en KNHS

Op 1 maart 2019 gaat het nieuwe KNHS-wedstrijdreglement voltige in. Er zijn een aantal kleine wijzigingen die in dit artikel worden toegelicht.

Er zijn twee wijzigingen doorgevoerd ter verduidelijking van reeds bestaande bepalingen:

 • Verplichte oefeningen: In artikel 710 van het wedstrijdreglement voltige staan de verplichte oefeningen per klasse omschreven. Dit artikel is aangepast zodat in de toekomst voor de klasse junioren automatisch de FEI wordt gevolgd.
 • Vrijwillige beëindiging: Een deelnemer, die ervoor kiest de voltigeproef vrijwillig te beëindigen moet zich duidelijk mondeling afgroeten bij de jury en vervolgens de ring verlaten.

Ook zijn er een twee toevoegingen gedaan om meer duidelijkheid te geven over wat er wel en niet is toegestaan:

 • Kledingvoorschriften: Decoratieve accessoires moeten vastzitten en van zacht materiaal gemaakt zijn. Rekwisieten zijn in de wedstrijdring niet toegestaan. In het Handboek Voltige onderaan deze pagina vind je een uitgebreide toelichting.
 • Harnachement: Leer, schapenvacht of vergelijkbare materialen mogen gebruikt worden op elk deel van het hoofdstel, mits het materiaal maximaal 3 cm breed is. Toegestane hoofdstellen zijn gepubliceerd onderaan deze pagina.

Regels FEI
Eerder dit jaar, per 16 januari 2019, werden al een aantal wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van aangepaste FEI-regels. Er zijn twee nieuwe onderdelen in de Technische Test voor de klasse ZZ Solo, namelijk nieuwe oefeningen voor de onderdelen “Kracht” en “Sprongkracht”. Er is een kleine wijziging in de oefening ‘voorwaarts knielen naar achterwaarts’ staan en daarnaast is er een wijziging in de flank van de klasse junioren.

Bekijk hier het KNHS-wedstrijdreglement voltige en het Handboek voltige per 1 maart 2019

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met de KNHS.

Foto: Digishots

Categorie: reglementswijziging, voltigeren

Ander Nieuws

 • Nieuwe versie Handboek voltige per 1 juni 2021
  Nieuwe versie Handboek voltige per 1 juni 2021
 • Verslag voltigeforum 3 september 2020
  Verslag voltigeforum 3 september 2020
 • Vergadering voltigeforum 18 februari 2020
  Vergadering voltigeforum 18 februari 2020