­ Renate van Uytert zesde op WK vijfjarige dressuurpaarden - KNHS

Renate van Uytert zesde op WK vijfjarige dressuurpaarden

Geplaatst op 03 augustus 2019 in Dressuur & Para

Renate van Uytert-van Vliet was met de zesde plaats in de Longines WK Finale voor vijfjarige dressuurpaarden de beste Nederlandse. De amazone reed de super elastische hengst Johnny Dep, die ze zelf in bezit heeft met haar man Joop, naar de zesde plaats. De titel ging naar de KWPN-er Jovian, gereden door de Deense ruiter Andreas Helgstrand.

Het publiek ging in het sfeervolle dressuurstadion op de grote zandpiste van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo op de banken toen Andreas Helgstrand met Jovian de laatste lijn op draafde. De talenten van Jovian, zoon van Apache van Emmelie Scholtens gefokt uit een merrie van Tango waar Hans Peter Minderhoud al eens Nederlands kampioen mee was, werden ook door de juryleden gewaardeerd. Het leverde de wereldtitel op.

Ook voor de vijftiende en laatste starter, Renate van Uytert-van Vliet en Johnny Dep, was er een luid applaus van het publiek. Maar een podiumplaats zat er na wat spanning in de drafgedeelten niet in. Een prachtige zesde plaats was hun deel. Johnny Dep (Bordeaux x Jazz) is een plaatje om te zien en een balletje elastiek met alle talenten. Met haar andere hengst Just Wimphof (De Niro x Riccione) eindigde Renatie op plaats 13.
Emmelie Scholtens reed Johnny Be Goode (Dream Boy x Tietse D) naar plaats zeven, precies voor Marieke van der Putten met de imponerend galopperende hengst Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro).

Zondag gaat het Longines FEI WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo verder met de finales voor zes- zevenjarigen. Deze worden vanaf 9.30 uur live uitgezonden op Clipmyhorse.tv.

Voor meer informatie van het WK Jonge Dressuurpaarden klik hier

Klik hier voor de volledige uitslag van het WK vijfjarige dressuurpaarden

Foto: Renate van Uytert-van Vliet en Johnny Dep (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Grand Prix-merrie Haute Couture van Dinja van Liere verkocht naar Amerika (1)
    Grand Prix-merrie Haute Couture van Dinja van Liere verkocht naar Amerika (1)
  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
    Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar