­ Ruiterteams voor Falsterbo en Hickstead bekendgemaakt - KNHS

Ruiterteams voor Falsterbo en Hickstead bekendgemaakt

Geplaatst op 25 juni 2019 in Springen , Dressuur & Para

Een dag na de successen van TeamNL in de FEI Longines Nations Cup of the Netherlands in Geesteren hebben bondscoaches Rob Ehrens en Alex van Silfhout hun teams voor Falsterbo en Hickstead al opgegeven bij de betreffende organisaties. De dressuurruiters komen in beide wedstrijden aan start. De springruiters komen alleen met een team in Falsterbo aan start.

In het Zweedse Falsterbo komt TeamNL met een dressuur- en een springteam aan start. Het CDIO/CSIO5* in de Zuid-Zweedse badplaats vindt plaats van 11 tot en met 14 juli. Voor de springruiters is het de derde wedstrijd in de FEI Longines Nations Cup series waar punten behaald kunnen worden.
Bondscoach Rob Ehrens maakte afgelopen weekend al bekend dat zijn selectie waaruit hij kan kiezen steeds breder wordt. Na de tweede plaats in Geesteren en de vijfde in Sopot doet Ehrens in Falsterbo een beroep op Kevin Jochems met Cristello. De combinatie is in vorm met het zilver op het NK en de derde plaatsten in de vijfsterren Grote Prijzen van Sopot en Geesteren. Frank Schuttert was met Lyonel D onlangs nog vierde in de vijfsterren GCT Grand Prix van Stockholm en die van CH Eindhoven en vierde op het NK. Schuttert is al jaren een ruiter waar Ehrens op kan rekenen.
Routinier Eric van der Vleuten is terug in het team. Op de wereldranglijst (104e plaats) is ‘Vleut senior’ de zevende Nederlandse springruiter. Met Wünschkind is Eric de afgelopen maanden bijzonder goed op dreef in de Global Champions Tour. Harrie Smolders won afgelopen zaterdag met Don VHP Z N.O.P. de Grote Prijs van Knokke en zal zich in Falsterbo meten met zijn concurrenten voor het komende EK in Rotterdam. Twee jaar geleden in Gotenburg veroverde Smolders met Don individueel zilver op het EK. Bart Bles heeft de positie van reserve-ruiter.

De combinaties waarmee dressuurbondscoach Alex van Silfhout naar Falsterbo afreist, waren afgelopen weekend actief in Geesteren in de CDI3*. Hans Peter Minderhoud was van de vier de beste Geesteren. Met Zanardi won hij de Kür op Muziek en eindigde als vierde in de Grand Prix. Patrick van der Meer rijdt in de komende landenwedstrijd met Chinook, de volle broer van Desperado van Emmelie Scholtens. Danielle van Mierlo maakt met Dayano haar debuut in het Nederlandse team. Thamar Zweistra heeft de Nederlandse vlag al vaak vertegenwoordigd en doet dat volgende maand met de hengst Hexagon’s Double Dutch, waarmee ze internationaal al goede scores heeft behaald.

Hickstead
Twee weken na Falsterbo komt Van Silfhout met een ‘jong’ team aan start in de CDIO3* FEI Nations Cup in het Zuid-Engelse Hickstead. Van de vier amazones heeft Saskia Maertens met Legend of Loxley de meeste internationale ervaring. Ze startte vorig jaar op drie- en viersterrenniveau. Lynne Maas en Lucie Louws rijden op een tienjarig paard en dat is betrekkelijk jong in de Grand Prix. Calrieta H van Stephanie de Frel is twaalf jaar. Twee jaar geleden nam De Frel ook deel aan de wedstrijd in Hickstead - toen met haar paard Beach Boy - en werd toen met het team tweede.

De springruiters komen in Hickstead niet met een team aan start. De springruiters rijden na Falsterbo in de landenwedstrijden van Aken (telt niet voor de Westeuropese League) en Dublin.

 

CSIO5* Falsterbo, 11-14 juli 2019

Kevin Jochems (Sevenum) – Cristello (v.Numero Uno)

Frank Schuttert (Ommen) – Lyonel D (v.Little Joe)

Harrie Smolders (Lage Mierde) – Don VHP Z N.O.P. (v.Diamant de Semilly)

Eric van der Vleuten (Someren) – Wünschkind (v.Casall)

Bart Bles (Babberich) – Israel vd Dennenhoeve (v.Thunder van de Zuuthoeve) (reserve-combinatie)

 

CDIO5* Falsterbo, 11-14 Juli 2019

Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Chinook (v.Vivaldi)

Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Zanardi (v.Rubels)

Danielle van Mierlo (Maasland) – Dayano (v.Jazz)

Thamar Zweistra (Shore) – Hexagons Double Dutch (v.Johnson)

 

CDIO3* Hickstead, 25-28 juli 2019

Stephanie de Frel (Ellemeet) – Calrieta H (v.Westpoint)

Lynne Maas (Schiedam) – Electra (v.Jazz)

Saskia Maertens (Asten) – Legend of Loxley (v.Lord of Loxley)

Lucie Louws (Oostkapelle) – Evito (v.Sir Oldenburg)

 

Kijk hier voor de website van de wedstrijd in Falsterbo

Kijk hier voor de website van de wedstrijd in Hickstead

 

Foto: Hans Peter Minderhoud en Zanardi in Geesteren (www.digishots.nl

 

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna