­ Selectietraject WK Jonge Springpaarden 2019 - KNHS

Selectietraject WK Jonge Springpaarden 2019

Geplaatst op 01 juli 2019 in Springen

Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 19 t/m 22 september 2019 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide. Lees hier meer over het selectietraject.

Selectietraject 2019
De selectie van de Nederlandse afvaardiging naar de FEI World Breeding Championships wordt uitgevoerd onder regie van de KNHS, waarbij de KNHS gebonden is aan de regels van de internationale paardensportbond FEI. Deze FEI-regels zijn voor dit Wereldstamboekenkampioenschap duidelijk anders dan voor andere internationale kampioenschappen. De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS alleen paarden kan afvaardigen die geregistreerd zijn bij een in Nederland gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

Selectiewedstrijd NRPS- en KWPN-springpaarden
De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 13 t/m 17 augustus tijdens het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.
Deelnemende combinaties moeten in het bezit zijn van een geldige startpas. Voor buitenlandse ruiters, die geen lid zijn van de KNHS, geldt dat men over een licentie moet beschikken.

Aantallen
De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel Nederlandse paarden de KNHS exact mag afvaardigen. De organisatoren van deze kampioenschappen en de FEI zijn de instanties die uiteindelijk ook de wildcards toekennen.

Selectiewedstrijd niet NRPS- en KWPN-springpaarden (ivm mogelijke wildcard)
Voor de springpaarden die niet geregistreerd zijn bij het KWPN- of NRPS, maar indien mogelijk wel aanspraak willen maken op een wildcard, wordt door Stichting Ruitersport de Meierij (www.srdm.nl) van 29 augustus t/m 1 september een selectie georganiseerd op verzoek van de KNHS. Het evenement vindt plaats bij de Molenheide in Schijndel en wordt gehouden in de vorm van een competitie voor jonge springpaarden waar paarden van alle WBFSH-stamboeken kunnen deelnemen.
De eventuele ondersteuning voor een wildcardaanvraag voor het WK in Lanaken, kan alleen geschieden voor paarden die niet bij het KWPN of het NRPS zijn ingeschreven.
Alleen combinaties met een KNHS-startpas kunnen deelnemen aan deze wedstrijd, meer informatie over de online inschrijving volgt.

Kijk voor meer informatie over het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden 2019 op: www.zangersheide.com.

Lees hieronder de bepalingen:

KNHS selectie voor het World Breeding Jumping Championship for Young  Horses Lanaken 2019

 

Ander Nieuws

  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
  • Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
    Springruiters TeamNL zesde in Nations Cup Rome en zevende in Uggerhalne
  • Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023
    Rob Ehrens deelt hoge stijlpunten uit in finale KNHS-Hartog Trophy 2023