­ Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo - KNHS

Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo

Geplaatst op 18 april 2019 in Springen

Van 25 tot en met 28 april wordt in Mierlo volop strijd geleverd om de Nederlandse titels in de springsport. Belangrijkste strijd is die om de Nederlandse titel voor de senioren, maar ook de Young Riders, Junioren en Children strijden om het eremetaal.

Het mooie Concours Hippique Mierlo wordt dit jaar al voor de 49e georganiseerd en is al 19 jaar gastheer voor de nationale titelstrijd. De organisatie weet ieder jaar weer een geweldig evenement neer te zetten dat borg staat voor topsport. In 2018 was het Frank Schuttert die met Beautiful Red de Nederlandse titel bij de senioren wist te winnen.

Het NK springen voor de senioren in Mierlo is de eerste grote onderlinge krachtmeting tussen de Nederlandse toppers van het nieuwe buitenseizoen. Het NK is daarmee een belangrijk observatiemoment voor bondscoach Rob Ehrens. Ehrens: “In Mierlo kan ik zien hoe iedereen uit het winterseizoen gekomen is en welke nieuwe combinaties er aan zitten te komen. Mierlo heeft mij ieder jaar weer heel veel informatie gegeven en het is een mooie aftrap van het komende seizoen.”
Op de deelnemerslijst van het NK senioren staan de namen van onder meer regerend kampioen Frank Schuttert, de voormalige Nederlandse kampioenen Jur Vrieling, Leopold van Asten en Jeroen Dubbeldam. Ook de KNHS Talententeamleden Lars Kersten en Kevin Jochems staan bij de senioren ingeschreven.

Voordelen
Naast de roem die de winnaars van de medailles wacht, biedt het winnen van eremetaal op het NK nog meer voordelen. De Nederlands Kampioen senioren heeft als combinatie (paard en ruiter/amazone) het recht op een startplaats op elke 5* FEI wedstrijd in Nederland in het lopende kalenderjaar. Een podiumplaats op het NK Senioren levert als combinatie recht op een startplaats op alle 2*, 3* en 4* FEI wedstrijden in Nederland in het lopende kalenderjaar.

NK junioren, Young riders en Children
Naast het NK voor de senioren zal Mierlo ook weer de nationale titelstrijd voor de jeugd huisvesten. In drie categorieën strijd de toekomst om de titels. Er wordt een kampioenschap verreden voor Children (12 tot 14 jaar), Junioren (14 tot en met 18 jaar) en Young Riders (16 tot en met 21 jaar). Er zijn veel goede combinaties in deze leeftijdsgroepen, bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat (Children) zullen de verrichtingen van deze ruiters dan ook zeker op de voet volgen.
In 2018 ging het goud bij de jeugd naar Megan Laseur (Young Riders), Mel Thijssen (Junioren) en Mila Everse (Children). Mel Thijssen en Mila Everse staan op de deelnemerslijst om hun titels te verdedigen.

Overige rubrieken en activiteiten
Naast de strijd om de titels worden tijdens CH Mierlo ook diverse rubrieken voor basisruiters en pony’s verreden en staat de strijd om het NK voor veteranen op het programma. Uiteraard wordt het evenement omlijst met een uitgebreid strodorp en diverse mogelijkheden om de inwendige mens te versterken.

Meer informatie en het gehele programma is te vinden op www.chmierlo.nl.

Foto: Frank Schuttert met Beautiful Red onderweg naar de titel in 2018 (www.digishots.nl)

Categorie: NK Springen

Ander Nieuws

  • Titelverdedigers van start bij NK voor springruiters
    Titelverdedigers van start bij NK voor springruiters
  • WK Jonge Springpaarden 2020 in Lanaken gaat niet door
    WK Jonge Springpaarden 2020 in Lanaken gaat niet door
  • Online masterclass Rob Ehrens nu beschikbaar op Horseriding.Academy
    Online masterclass Rob Ehrens nu beschikbaar op Horseriding.Academy