­ Springruiters TeamNL naar troostfinale in Barcelona - KNHS

Springruiters TeamNL naar troostfinale in Barcelona

Geplaatst op 03 oktober 2019 in Springen

De springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd zich te plaatsten voor de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final op zondag. In de eerste finaleronde donderdagmiddag maakte het team van bondscoach Rob Ehrens 13 strafpunten. Dat was er maar 1 teveel om bij de beste acht landen te horen. Zaterdagavond rest het Oranje-kwartet de troostfinale. Willem Greve is met Zypria S nog in de race voor de bonus wanneer hij zaterdag wederom foutloos blijft. “Dan winnen we zaterdag de troosfinale”, klinkt Ehrens teleurgesteld en strijdlustig.

Slechts 11 van de 70 combinaties lukte het om zonder strafpunten over de finish te komen op de schitterende zandpiste van Real Club de Polo naast Camp Nou in Barcelona. Daaronder ook Willem Greve met zijn merrie Zypria S, die een ronde uit het boekje reden. Daarmee hield Greve Nederland na de 9 strafpunten van Dana Blue en routinier Maikel van der Vleuten TeamNl op koers voor een plek in de finale op zondag. Voor paard en ruitercombinaties welke over de beide onderdelen van de finale foutloos blijven is er een flinke geldpot te verdelen. Greve is een van de kanshebbers.
“Willem reed een toprondje”, vertelt Ehrens enthousiast. “Het resultaat is troostig. Het is een hard gelach, maar het is eigenlijk zoals we de laatste maanden gewend zijn. Dan winnen we zaterdag maar de troostfinale.”

Marc Houtzager bracht zijn twaalfjarige ruin Sterrehof’s Calimero weer voor het eerst uit op wedstrijd na het EK eind augustus in Rotterdam. Maar in Barcelona toonde de ruin niet de vorm die hij in de Maasstad had en waarmee hij Houtzager aan de achtste plaats hielp in de EK-finale. In Barcelona tekenden ze voor het streepresultaat voor het team. “Zijn paard was goed fit, maar Marc kwam niet in zijn ritme en dan krijg je niet het resultaat waar je op hoopt.”

Een foutloos parcours van Bart Bles was goed geweest voor een finaleplaats, maar de balk viel op de laatste hindernis en bracht het totaal voor Oranje op 13 strafpunten. “Bart streed voor wat hij waard was, maar de fout op de laatste hindernis is de harde realiteit.”

Na een spannend verlopen wedstrijd waren het Duitsland, Zwitserland en Italië, die Nederland passeerden in de uitslag. Regerend Europees kampioen België was de beste in de eerste finaleronde en verdedigt zondag de titel van de Longines FEI Jumping Nations Cup™.


Uitslag ronde 1 - Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final
1. België, 4 str pnt
2. Frankrijk, 5 str pnt
3. Zweden, 9 str pnt
3. Colombia, 9 str pnt
10. Nederland, 13 str pnt
Maikel van der Vleuten (Someren), Dana Blue (v.Mr Blue), 9
Willem Greve (Markelo), Zypria S (v.Canturo), 0
Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 13
Bart Bles (Babberich), Israel van de Dennehoeve (v.Thunder van de Zuuthoeve), 4

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Willem Greve en Zypria Z in Barcelona (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs