­ Springruiterteam Landenwedstrijd Geesteren bekend - KNHS

Springruiterteam Landenwedstrijd Geesteren bekend

Geplaatst op 17 juni 2019 in Springen

Voor de Longines FEI Nations Cup™of the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt. De springruiters die hun Oranje-jas meenemen naar CSI Twente zijn: Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Willem Greve en Marc Houtzager. Frank Schuttert is opgeroepen als reserve.

De Landenwedstrijd op eigen bodem - aanstaande zondag bij CSI Twente - is de tweede Nations Cup voor Nederland in de Longines FEI Nations Cup™ series 2019 in de 1e Europese divisie. Gisteren werd Oranje in haar eerste wedstrijd in Sopot vijfde.
Nederland krijgt in Geesteren concurrentie van België, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk, Japan en Brazilië. Het is daarom ook dat Ehrens met zijn op dit moment sterkste team aan start komt op Erve Maathuis, waar ook de Nations Cup dressuur plaatsvindt.

Maikel van der Vleuten is de man in vorm. Hij won gisteren nog de tweesterren Grote Prijs in Kronenberg met zijn jonge paard Canisha. In Geesteren rijdt Maikel zijn topmerrie Dana Blue, waarmee hij onlangs tweede werd in de vijfsterren Grote Prijs van Madrid. Routinier Jur Vrieling komt met de hengst VDL Glasgow vh Merelsnest aan start. De combinatie heeft al veel foutloze omlopen voor TeamNL gerealiseerd en is een vaste waarde voor de bondscoach. Dat geldt ook voor Marc Houtzager, gisteren vijfde in de Grote Prijs in Treffen met Sterrehof’s Edinus, en zijn twaalfjarige ruin Sterrehof’s Calimero. Houtzager uit de Rouveen is in Twente een man uit de regio en zijn paard Calimero heeft zijn geboortestal in Oud-Ootmarsum, op een steenworp afstand van Geesteren.
Willem Greve komt zelf uit Markelo in Twente en rijdt aanstaande zondag zijn derde Nations Cup van het seizoen met de merrie Zypria S. Ze waren in Rome de beste combinatie voor het Oranje-team en ook in Sopot waren ze in topvorm.
Frank Schuttert heeft zijn roots ook in Overijssel en is een graag geziene ruiter in Geesteren. Afgelopen zaterdag eindigde Schuttert met Lyonel D op de vierde plaats in de GCT Grand Prix van Stockholm. Aanstaande zondag hebben ze de rol van reserve-combinatie.

Zondag 23 juni is Nations Cup-dag bij CSI Twente. De dressuurruiters rijden de Grand Prix Special (12.15 uur) en de Kür op Muziek (14.25 uur) op het terrein van Erve Maathuis. Om 14.45 uur begint in de hoofdring de FEI Longines Nations Cup of the Netherlands met de eerste manche. De tweede manche staat gepland om 16.10 uur.

TeamNL in Geesten bij CSI Twente
Maikel van der Vleuten (Someren) – Dana Blue (v.Mr. Blue)
Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel)
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve)
Willem Greve (Markelo), Zypria S (v.Canturo)
Frank Schuttert (Ommen), Lyonel D (v.Little Joe) - reserve

Longines FEI Nations Cup™ series 2019, 1e Europese divisie waar (*) Nederland start voor punten
20 – 23 juni, CSI Twente (Geesteren, OV)*
11 – 14 juli, CSIO Falsterbo (Zweden) *
25 – 28 juli, CSIO Hickstead (Engeland) *
7 – 11 augustus, CSIO Dublin (Ierland)
3 – 6 oktober, CSIO Barcelona (Spanje) – finale

Klik hier voor meer informatie over de FEI Nations Cup™ series

Foto: Marc Houtzager en Sterrehof's Calimero (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF