­ Startnummer 13 voor springruiters in Barcelona - KNHS

Startnummer 13 voor springruiters in Barcelona

Geplaatst op 02 oktober 2019 in Springen

De springruiters van TeamNL hebben de 13e startpositie geloot voor de eerste ronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final in Barcelona, die donderdagmiddag om 14 uur gepland staat. Achttien landen strijden in de eerste finalleronde om een startplaats voor de finale op zondagmiddag. Daarvoor komen de beste acht landen van de eerste ronde in aanmerking.

Bondscoach Rob Ehrens maakte voorafgaand aan de loting zijn team bekend. Maikel van der Vleuten bijt met Dana Blue het spits af voor Oranje. Willem Greve en Zypria S komen als tweede in actie. Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero zijn de voorlaatste combinatie van TeamNL dat in Barcelona aan start komt. Bart Bles heeft van Ehrens de vierde startplaats gekregen. De ruiter uit Babberich rijdt met Israel van de Dennehoeve. Eric van der Vleuten is de reserve-ruiter.

De eerste ronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final begint om 14 uur met 18 landen. De wedstrijd wordt live uitgezonden via FEItv, maar ook via Facebook Ruiters In Oranje.

De beste acht landen komen zondagmiddag terug voor de finale. De kleine finale voor de nummers 9 tot en met 18 is zaterdagavond onder het kunstlicht van de Real Club de Polo de Barcelona. Deze finale is alleen te volgen via FEI.tv via een abonnement. 

Klik hier voor de startlijsten en de uitslagen.

Foto: Maikel van der Vleuten bijt het spits af voor TeamNL met Dana Blue (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF