­ Succes voor Nederlandse enkelspanmenners in Pau - KNHS

Succes voor Nederlandse enkelspanmenners in Pau

Geplaatst op 28 oktober 2019 in Mennen & para

In het Zuid-Franse Pau hebben de Nederlandse enkelspanmenners goede zaken gedaan in de 4* wedstrijd. Rudolf Pestman werd tweede in het eindklassement en het Nederlandse team knap derde.

Het Nederlandse team bestond uit Rudolf Pestman, Saskia Siebers en debutant Joop Gommers. Na de dressuur stond Pestman, derde, Siebers tiende en Gommers knap zevende.

“Rudolf reed een correcte proef. We hadden zijn paard Diesel misschien iets scherper moeten maken, maar dat was een keuze die je maakt met deze bodem. Ik ben over alle drie de menners goed tevreden. Ze hebben gepresteerd naar hun mogelijkheden”, vertelt bondscoach Ad Aarts.

Na de dressuur stond het oranjeteam op de derde plaats in het landenklassement dat werd aangevoerd door Frankrijk. In de vaardigheid bleef Pestman foutloos. Gommers en Siebers tikten beide een balletje van de kegels, maar behielden hun top tien klassering. In de marathon wist Rudolf Pestman dankzij een goede rit op te klimmen naar de tweede positie. Saskia Siebers reed ook een fijne marathon waarmee ze haar tiende positie wist vast te houden in het eindklassement. Voor Joop Gommers verliep het afsluitende onderdeel minder succesvol. Hij kiepte om in hindernis zes, maar gelukkig kwamen menner, groom en paard met de schrik vrij.

De eindoverwinning ging naar de Belgische Laure Philippot, Frankrijk won de landenwedstrijd.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Rudolf Pestman door Esther Klok

Ander Nieuws

  • IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
    IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
  • Vierspanrijders TeamNL verdienen opnieuw wereldbekerpunten
    Vierspanrijders TeamNL verdienen opnieuw wereldbekerpunten
  • Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon
    Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon