­ Tim Lips houdt eer eventers TeamNL hoog - KNHS

Tim Lips houdt eer eventers TeamNL hoog

Geplaatst op 11 augustus 2019 in Eventing

In het Franse Haras du Pin is afgelopen weekend een FEI Nations Cup voor de eventing verreden. Na een goed start kwam TeamNL uiteindelijk niet verder dan de zevende plaats. In het individuele klassement was er een knappe negende plaats voor Tim Lips met zijn tweede paard Eclips.

Het team van bondscoach Bettina Hoy begon de wedstrijd goed door in de dressuur brutaal de leiding te nemen. De cross die er stond voor de combinaties die meededen aan deze CCI4* FEI Nations Cup was echter pittig dus het was al duidelijk dat er nog veel moest gebeuren. Toen Merel Blom (Aalten) in de ochtenduren viel met een jong paard en van de arts een startverbod kreeg voor de rest van de dag, bestond het team nog maar uit drie combinaties en was duidelijk dat het een moeilijke opgave zou worden.
Eerste starter voor Nederland Laura Hoogeveen (Weert) kreeg met Wicro Quibus N.O.P. een weigering in de cross en de nodig tijdfouten, ook Aliene Ruyter (Opheusden) liet met Bomba de nodige tijdfouten noteren en daarmee was de voorsprong van het team meer dan verdwenen. Laatste Nederlandse starter Tim Lips (Breda) reed met de vos Eclips een mooie cross met slechts enkele tijdfouten en deed goede zaken in het individuele klassement. In het afsluitende springen hield van de Nederlanders alleen Lips de lei schoon en kwam daarmee op een uiteindelijke negende plaats.
De overwinning in de landenwedstrijd ging naar Frankrijk en ook de individuele wedstrijd bleef via Karim Florent Laghouag in eigen huis.
In de 100 deelnemers tellende CCI3*S rubriek die ook werd verreden in Haras du Pin, werd Lips nog zesde met de pas zevenjarige Herby.

Er resten nog twee FEI Nations Cup wedstrijden dit seizoen. Van 19 tot en met 22 september gaan de eventers naar het Belgische Waregem. Van 9 tot en met 13 oktober vindt in ons eigen Boekelo de ontknoping plaats.  

Kijk hier voor de uitslagen

Boonzaaijer beste Nederlandse in Kronenberg
In het Limburgse Kronenberg werd afgelopen weekend ook een internationale 3* en 4* eventingwedstrijd georganiseerd. Op de prachtige locatie van het Equestrian Centre De Peelbergen werden deze Dutch Open Eventing Masters verreden.
In het niet te grote deelnemersveld bleef de Nederlandse deelname beperkt. In de CCI3*S rubriek was KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ du Tailleur op plaats drie de beste. Patrick Verbakel werd hier vierde met Coconut Girl.
Beide rubrieken werden gewonnen door Duitse deelnemers. In de CCI4* was Dirk Schrade de beste, in de CCI3* ging de winst naar het jonge talent Calvin Bockmann.

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Tim Lips door Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023