­ Tim Lips wint in Polen - KNHS

Tim Lips wint in Polen

Geplaatst op 07 april 2019 in Eventing

In het Poolse Strzegom heeft Tim Lips de 4* eventingwedstrijd op zijn naam geschreven. De TeamNl eventingruiter reed zijn toppaard Bayro naar de overwinning en wist met zijn tweede troef Lacoste een knappe zesde plaats te realiseren.

Lips was eerder dit jaar met andere paarden ook al succesvol in Portugal, maar voor zijn topper Bayro was het de eerste grote wedstrijd van het seizoen. “Ik kijk tevreden terug op alle drie de onderdelen van de wedstrijd. Bayro gaf mij een topgevoel in de dressuur, de cross en het springen. De cross was zeker niet zwaar, ik heb denk ik eerlijk gezegd nog nooit zo een lichte vierster gereden, maar de tijd stond wel weer heel kort. Het springen stond ook stevig aan de maat en alles bij elkaar was het een super begin van het seizoen en heb ik welkome punten voor mijn positie op de wereldranglijst verdiend.”

"Ik wil met Bayro in juni graag de 5* wedstrijd van Luhmühlen rijden, en me daarna richten op het Europeeskampioenschap dat eind augustus ook in het Duitse Luhmühlen wordt verreden", vertelt Lips. "Dit jaar moeten we met het team een startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokyo zien te verdienen. De eerste kans daarvoor is via een goede prestatie op het EK, daar moeten we dus met een zo goed mogelijk team aan de start staan. Bayro is mijn eerste keus voor het EK, die kan denk ik met de beste van de wereld mee. Achter Bayro heb ik aan mijn paarde Eclips en Lacoste nog twee hele fijne paarden voor de toekomst, maar die hebben voor de top nog iets meer tijd nodig.”  

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
  • Gert Jan Heinen KNHS Kampioen 3* eventing
    Gert Jan Heinen KNHS Kampioen 3* eventing
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021