­ TTC Zuid-Holland op zoek naar talententeams 2019 - KNHS

TTC Zuid-Holland op zoek naar talententeams 2019

Geplaatst op 04 maart 2019

Het Talenten Trainings Centrum (TTC) Zuid-Holland gaat dit voorjaar weer op zoek naar dressuur en springtalenten die deze zomer bij het TTC Zuid-Holland een intensief trainingsprogramma krijgen. De opzet van het trainingsprogramma is dit jaar anders met als centrale thema topsport en paardenwelzijn. Na de selecties in april en mei (dressuur 4 mei a.s. en springen 19 april a.s.) start direct het programma met theorie en praktijktrainingen.

"Paardenwelzijn is een onderwerp dat momenteel alle aandacht krijgt op internationaal niveau, daarom wil het TTC Zuid-Holland aan de meest talentvolle jeugdigde ruiters en amazones laten zien dat de paardensport een geweldige sport is en blijft. Dat kan alleen als wij ons door ontwikkelen, met de tijd meegaan," zegt Barbara Koot, initiatiefneemster van het TTC Zuid-Holland. " Onze TTC talenten van 2019 krijgen als eerste Talententeam leerstof aangeboden dat gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke inzichten wat betreft diervriendelijk trainen van paarden. Hoe kun je op een wetenschappelijk onderbouwde manier paardvriendelijk presteren? Ik ben in de wetenschappelijke kant gedoken en heb inmiddels de laatste hand gelegd aan een flinke hoeveelheid lesmateriaal zowel theorie als praktijk. Medebestuursleden Ineke Eekhof en Jan de Vries hebben een aantal hippische toppers weten vast te leggen voor onze masterclasses, het tweede gedeelte van het TTC programma dit jaar."

TTC dressuurprogramma in 2019
In het eerste gedeelte is de focus voor het team om goed voorbereid naar de regiokampioenschappen te gaan. Daarvoor staan o.a. een training van Grand Prix jurylid Mathie Boomaars en een stalbezoek aan topamazone Lynne Maas op het programma. 
Augustus en september gaan we het Masterclass programma afwerken. Dat begint met een bezoek aan het EK Dressuur in Rotterdam, waarbij de talenten achter de schermen mogen meekijken. Daarna geeft Laurens van Lieren een bijzondere training waarbij de talenten een proef voor een jury rijden en waarbij  Laurens op video 'live'' zijn commentaar inspreekt zoals hij dat ook voor de NOS en Eurosport doet. Een primeur voor het TTC Zuid-Holland. Er komt ook een zeer speciale zit-clinic  door Ingrid Hekkert, flexchairspecialist, en Mischa Koot die bij Academy Bartels al 10 jaar de zitclinics verzorgt.

TTC springprogramma in 2019
Het TTC springprogramma zal in 2019 in een aangepast programma verschijnen waarvan de data na de selectie op 19 april a.s. worden vastgesteld in overleg met de deelnemende ruiters/amazones. Ook voor de springruiters wordt het trainingsprogramma van TTC-trainers Edwin Hoogenraat en Richard Kaptein in twee delen gesplitst waarbij de focus in het eerste deel ligt op de voorbereidingen voor de regiokampioenschappen en in het tweede deel een Masterclass programma wordt afgewerkt. 

Kijk hier voor aanvullende informatie.

Meer informatie over alle TTC's.

Bron: TTC Zuid-Holland 

Categorie: KNHS Talentenplan, TTC, Instructie, Regio Zuid-Holland

Ander Nieuws

  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
    18 september KNHS Instructeurscongres 2022