­ Twaalf menners geselecteerd voor WK ponymennen Hongarije - KNHS

Twaalf menners geselecteerd voor WK ponymennen Hongarije

Geplaatst op 27 augustus 2019 in Mennen & para

Na het succesvolle Nederlands kampioenschap in Oirschot maakte bondscoach Ad Aarts bekend, welke 12 menners geselecteerd zijn voor deelname aan het Wereldkampioenschap voor enkel-, twee-en vierspan pony’s in het Hongaarse Kisbér-Ászár van 25 tot en met 29 september.

Enkelspan pony’s
Nederlands kampioene 2019 Tamara Pijl (Nieuw-Loosdrecht) en de Nederlands kampioenen van voorgaande jaren Brent Janssen (Swolgen) (2018), Annegreet Zaayer (Wadenoijen) (2017) en Marissa Schuiling (Texel) (2014, 2015, 2016) komen aan de start met hun enkelspan. De 18-jarige Janssen is de jongste Nederlandse deelnemer, hij maakt in Hongarije zijn WK-debuut. Chantalle Boogaarts (Tilburg) staat reserve.

Tweespan pony’s
Tweevoudig Nederlands kampioene Melanie van de Bunt (Ede) werd op het NK-podium geflankeerd door Rodinde Rutjens (Weert) en Cas Hendriks (Zeeland, NB). Met Nathalie van der Ende (Poeldijk) is de complete top vier van het NK vertegenwoordigd op het WK. Voor Van der Ende wordt het haar eerste WK-deelname. Heidi te Poele (Oud-Sabbinge) staat reserve in deze rubriek.

Vierspan pony’s
Ook bij de vierspannen wordt de complete top vier van het NK afgevaardigd met tweevoudig Nederlands kampioene Marijke Hammink (Bornerbroek), zilveren medaillewinnares Edith Chardon (Den Hoorn ZH), bronzen Jannes Kinds (Balloo) en de als vierde geplaatste Aart van de Kamp jr. (Ermelo). Joey van der Ham (Noordwijk) is de reserve deelnemer.

Team
Het team op een WK voor ponymennen bestaat uit 1 of 2 rijders per rubriek. Voor het teamresultaat telt steeds het resultaat van de beste enkelspanrijder, beste tweespanrijder en beste vierspanrijder per onderdeel. Alleen de punten van de teamleden zonder uitsluiting of eliminatie in een van de drie onderdelen tellen mee voor het teamresultaat.
Het Nederlandse team in Hongarije bestaat in principe uit Tamara Pijl, Brent Janssen, Rodinde Rutjens, Melanie van de Bunt, Marijke Hammink en Edith Chardon. Bondscoach Ad Aarts (Liessel) maakt dit definitief bekend na de veterinaire keuring op dinsdag 24 september.

Tijdens het laatste WK voor ponymennen in Minden 2017 behaalden Nederlandse menners de zilveren teammedaille en was er individueel zilver voor vierspanmenner Jan de Boer (De Vecht).

Kijk hier voor het bericht over het NK ponymennen in Oirschot.

Voorlopig tijdschema WK ponymennen Kisbér-Ászár:
Dinsdag 24 september
09.00 uur: veterinaire keuring
16.00 uur: openingsceremonie

Woensdag 25 september
09.00 uur: dressuur enkelspan pony’s

Donderdag 26 september
09.00 uur: dressuur tweespan pony’s

Vrijdag 27 september
09.00 uur: dressuur vierspan pony’s

Zaterdag 28 september
08.00 uur: marathon

Zondag 29 september
09.00 uur: vaardigheid
17.00: prijsuitreiking & medailleceremonie

Foto Tamara Pijl door Luifoto

Ander Nieuws

  • Sterk team naar WK Vierspannen
    Sterk team naar WK Vierspannen
  • Bram Chardon wint overtuigend NK Vierspannen
    Bram Chardon wint overtuigend NK Vierspannen
  • Ingmar Veneman eerste Nederlands kampioene Para-mennen
    Ingmar Veneman eerste Nederlands kampioene Para-mennen