­ Twee weekenden Grandorse Horse Trials! - KNHS

Twee weekenden Grandorse Horse Trials!

Geplaatst op 01 mei 2019 in Eventing

In de weekenden 3 tot en met 5 mei en 11/12 mei kunnen eventingliefhebbers hun hart ophalen op het prachtige terrein van Grandorse, gelegen naast Equestrian Centre de Peelberg in het Noord-Limburgse Kronenberg. Daar vindt de Grandorse Horse Trials plaats: een spectaculair paardensportevenement met internationale (CCI2*-S en CCI3*-S ) en nationale wedstrijden voor paarden en pony’s in diverse klassen. Hierbij worden dressuur, springen en crosscountry gecombineerd tot een prachtig schouwspel!

De Grandorse Horse Trials is een sfeervol evenement waar veel te zien is. De drie bekendste takken van de paardensport komen aan bod. Naast dressuur en springen is de crosscountry een spannend onderdeel. Paarden en ruiters galopperen over zandpaden en springen over natuurlijke hindernissen. Er hangt een gezonde competitiesfeer. De ruiters strijden om de punten om naar een hogere klasse te kunnen doorstromen, rijden om de eerste plaats in hun groep en willen natuurlijk worden geselecteerd voor de extra prijzen binnen de Bavaria Cup. Omdat de deelnemers aan meerdere proeven meedoen, blijven zij langer aanwezig tijdens de verschillende wedstrijden, wat de gezellige sfeer ten goede komt.

Bezoekers
Voor de bezoekers is er met name in het weekend van 3 tot en met 5 mei een aantrekkelijk programma samengesteld. De internationale rubrieken zit dit weekend met vol met rond de 120 deelnemers. Op zondag 5 mei zijn er allerlei kinderactiviteiten, stands en uitgebreide eet- en drinkgelegenheden in het zogenoemde Strodorp. Voor de allerjongsten wordt My first eventing georganiseerd waar kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar kunnen kennis maken met de eventingsport. Verder nodigt het crossparcours uit voor een heerlijke wandeling over het terrein, door weiden en bos. Onderweg kan worden genoten van top-paardensport. Hindernisjury’s zorgen ervoor dat het veilig is om de route door het bos te volgen. Kortom, een mooie gelegenheid om er een dag te verblijven.

Het definitieve programma, inclusief de nevenactiviteiten staat op www.grandorsehorsetrials.nl

Bron tekst en foto: Grandorse Horse Trials

Ander Nieuws

  • Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
    Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
  • Maxime Karman wint goud op NK Eventing Junioren
    Maxime Karman wint goud op NK Eventing Junioren
  • Afvaardiging WK jonge eventingpaarden bekend
    Afvaardiging WK jonge eventingpaarden bekend