­ UPDATE Samen VITAAL : Hoe is het nu met…? - KNHS

UPDATE Samen VITAAL : Hoe is het nu met…?

Geplaatst op 06 september 2019

In juli is het traject Samen VITAAL gestart waarbij paarden en ruiters/amazones uit Gelderland intensief begeleid worden in het werken aan een vitaler lichaam. Het traject wordt ondersteund door Pavo, leverancier van hoogwaardig paardenvoer en official partner van de KNHS. One Switch coacht de deelnemers, geeft voedingadvies en verzorgt de sportspecifieke trainingen.

Hoe gaat het nu met de deelnemers?
De ruiters zijn allemaal enthousiast over hun vorderingen: ‘Ik pas weer in maatje 38' en ‘Ik ben al twee maanden niet bij de kraker geweest, terwijl ik normaal elke week ging.’ De ruiters en amazones zien vooral ook veranderingen tijdens het rijden: ‘Ik heb meer balans’ en ‘ik heb een stabielere connectie met mijn paard’.

En hoe gaat het dan met de paarden? Die zijn het lang nog niet altijd eens met hun aangepaste dieet. Zij krijgen muesli en ruwvoer, allemaal aangepast op hun lichaam en gewicht, maar ze missen wel hun gras. Het is allemaal voor een goed doel, ze waren namelijk allemaal te dik en dat is niet gezond voor het paard.

Samen VITAAL loopt nog door tot november, dus we verwachten goede resultaten voor de paarden en hun ruiters!

Waarom doet de KNHS dit project?
Paardenwelzijn is erg belangrijk binnen de paardensport. Paarden in Nederland zijn snel te zwaar en de ruiter heeft natuurlijk ook een impact op het welbevinden van het paard. Het paard is vaak alles voor mensen en wordt goed verzorgd en getraind, maar de ruiters vergeten vaak dat ze ook goed voor zichzelf moeten zorgen. Te dik of te dun, blessures, een slechte conditie, deze zaken hebben allemaal invloed op het paard. Met One Switch en Pavo laat de KNHS zien dat het ook belangrijk is als ruiter om goed in conditie te zijn om het paard goed te kunnen rijden.

Klik hier voor meer informatie over Samen VITAAL. 


Onder toeziend oog van Ramiro trainen de deelnemers op het KNHS-centrum in Ermelo.

 

Categorie: Samen Vitaal, One Switch, Pavo, paardenwelzijn, ruiterfitheid

Ander Nieuws

  • Dagelijks poetsen levert veel voordelen
    Dagelijks poetsen levert veel voordelen
  • Congres ‘Sportief Verbinden’ zet verduurzaming in de (paarden)sport op de kaart
    Congres ‘Sportief Verbinden’ zet verduurzaming in de (paarden)sport op de kaart
  • 10 tips om je magere paard dikker te krijgen *Pavo Voedingsweetje
    10 tips om je magere paard dikker te krijgen *Pavo Voedingsweetje