­ Valentino wint onder Pascal Zantman NK Jachtpaarden - KNHS

Valentino wint onder Pascal Zantman NK Jachtpaarden

Geplaatst op 25 april 2019 in Eventing

Zaterdag 20 april vond het Nederlands kampioenschap Jachtpaarden voor de tweede keer plaats op de prachtige terreinen van De Valouwe in Ede. Het kampioenschap werd overtuigend gewonnen door de vijftienjarige Valentino in handen van Pascal Zantman. In de Masters kreeg de KWPN’er, een zoon van Optimist, al de hoogste punten in de exterieurkeuring en kwam ook bij de gastjuryleden op kop. Met een goede terreinproef kon de zege Zantman niet meer ontgaan.

In de voorkeuring waar de paarden op exterieur en beweging beoordeeld werden kwam Valentino van Pascal Zantman al op kop met 8,17 punten. In de terreinproef stuurde Zantman zijn vijftienjarige KWPN’er foutloos rond en dat leverde 48,60 punten op, het derde resultaat. Tot slot reden de gastjuryleden Louise Daly uit Engeland en de Ier Kevin McGuinness de twaalf hoogstgeplaatste paarden over. Van beide juryleden kreeg Valentino veruit de hoogste punten, twee keer een 9,9. Het eindtotaal kwam op 78,97 punten en Zantman haalde zijn eerste nationale titel binnen.

Met een totaal van 75,75 punten won Paul van Herten met Kazan het zilver. Het brons ging Eline Kruitbosch die met Action Man debuteerde en 75,15 punten behaalde.

In de Members klasse prolongeerde Patricia van Motman-Bade haar titel met Jefferson Cruising. Haar dochter Candice werd tweede op Hennessey met de hoogste score voor de terreinproef.

Klik hier voor de uitslagen van het NK Jachtpaarden.

Foto Pascal Zantman met Valentino door Wybrich Warns 

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023