­ Van de Mheen en Bocken winnen Wierdense Grote Prijzen - KNHS

Van de Mheen en Bocken winnen Wierdense Grote Prijzen

Geplaatst op 02 juni 2019 in Springen

Het Dutch Youngster Festival werden zaterdag afgesloten met drie Grote Prijzen, waarin Elize van de Mheen en Emma Bocken hun geweldige reputatie waarmaakten. De beide Nederlands kampioenen bij de junioren en Children wonnen de Grote Prijs in hun leeftijdscategorie. Alleen bij de pony’s was er een Duitse zege. Sven Peters was vrijdag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Young Riders de beste Nederlander.

“Ja, Dagma is wat speciaal, maar wel echt een toppaard", vertelt Emma Bocken. "Ze doet altijd haar best. De Grote Prijs was een echt mooi 1.30m parcours, best wel technisch. In de barrage heb ik mijn versnelling op het hoogste gezet en zo waren we drie seconden los van de rest. Ik rijd Dagma nu vier maanden. Ze is van Stal Hendrix waar ze ook geboren werd. Malin Parmler reed haar. Mijn vader komt als hoefsmid op Stal Hendrix en kreeg de vraag of ik haar wilde rijden. We waren immers op zoek naar een tweede Children paard naast Estera. Ik hoop m’n Children periode af te sluiten met een gouden medaille op het EK, mits ik daarvoor uitgenodigd wordt door de bondscoach. Later hoop ik topniveau te bereiken. Olympische Spelen, Wereldruiterspelen. Ik zou heel graag door willen met de paarden.”

Thijmen Vos voelt zich als een vis in het water op de prachtige piste van Wierden, maar dat deed Emma Bocken (14) uit Weert ook. Speciaal voor haar toppaard Dagma (v.Tangelo van de Zuuthoeve) had de organisatie een apart losrijterreintje gemaakt. “Dagma is zo bang van andere paarden dat ik niet tussen de anderen kan losrijden. Vaak longeren we haar en zoek ik een stukje gras op waar ik wat kan galopperen en dan rijd ik de ring in, zonder haar los te springen. Hier in Wierden heb ik wel een paar sprongen kunnen maken.”

Thijmen Vos werd derde in de Grote Prijs op Theo (v.Talkative xx). Ook dubbel foutloos en daarmee vierde werd Jersey Kuijpers met JK Horstrucks Commanchi (v.Cassini I). In de Grote Prijs voor pony’s won de Duitser Johannes Beeken. Mart IJland op Invisible E van het Juxschot en Liv Huijbrechts op Enzovoort Dew Drop reden ijzersterk foutloos naar de zesde en achtste plaats. Met een foutje in de barrage wist ook Yannick Janssen van Grunsven zich nog in de toptien te plaatsten op Fantasia.

Junioren
Het jeugdgeweld werd afgesloten met een droomzege in de junioren Grote Prijs op 1.40m niveau. Slechts zeven van de 53 junioren bleven foutloos in deze ‘Bouwbedrijf van de Mheen Prijs’, waarvan Elize van de Mheen als enige Nederland vertegenwoordigde. Hoe toepasselijk de dochter van de rubriekssponsor won. Daarmee voegde Elize met Ferdinand B (v.Verdi TN) 1.000 euro toe aan haar winsom. Net als Emma Bocken zal ze na het winnen van het NK, sterke resultaten in landenwedstrijden en het winnen van de Grote Prijs in Wierden zich ongetwijfeld mogen klaarmaken voor het EK.

Sven Peters tweede
De Grote Prijs voor Young Riders was de laatste rubriek op vrijdag. Louis Konickx stelde een serieuze 1.45m proef op, waarbij de toegestane tijd krap was. Slechts twee van de 41 deelnemers bleven foutloos en daarvan moest Sven Peters als eerste van start in de barrage. Zijn vosmerrie Channel (v.Rascin) liep een balk op, waarna de Italiaan Gianluca Mario Pirovano op zeker kon rijden en foutloos de winst binnenhaalde met Renata du Theil (v.Quidam de Revel). Landgenote Alessia Costalla werd derde.
Met een tijdfout in de basisomloop werden Veronique Morsink (Entrepreneur), Tom Schellekens (Casander) en Bas Moerings (Fosther) vierde, vijfde en zesde.

Klik hier voor de uitslagen van het DYF in Wierden

Bron: persbericht DYF Wierden, bew. door KNHS

Foto’s: Emma Bocken en Elize van de Mheen (www.fototrailer.nl)

Ander Nieuws

  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen