­ Van der Vleuten beste Nederlander in GP Aken - KNHS

Van der Vleuten beste Nederlander in GP Aken

Geplaatst op 21 juli 2019 in Springen

In de door de Amerikaan Kent Farrington gewonnen Grote Prijs van Aken waren Maikel van der Vleuten en Verdi TN op de dertiende plaats de besten van TeamNL. Gelijk daarachter stond Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero op plaats 14. Ereplaatsen waren er op zondagochtend en vrijdag in de Aachener Soers voor Doron Kuipers en Willem Greve.

De Grote Prijs van Aken, een van de vier wedstrijden van de Rolex Grand Slam, kwamen de beste 18 combinaties terug in de tweede omloop. Daarin maakten Verdi TN en Sterrehof’s Calimero een springfout, waarmee ze hun ruiters het 13e en 14e prijzengeld bezorgden. In een barrage met zeven kandidaten was Kent Farrington met Gazelle de beste voor Daniel Deusser, die ook foutloos wist te blijven.
Voor de zeventienjarige Verdi TN, die vele successen vierde in de Aachener Soers, was dit waarschijnlijk zijn laatste optreden in Aken. En wat voor een. Wederom reed Maikel de tophengst met zoveel klasse rond, waarin Verdi TN zich liet zien als in zijn jonge jaren. Verid TN, een grootheid in de internationale springsport waar de leeftijd geen vat op lijkt te krijgen en die nog steeds tot de allerbeste paarden van de wereld gerekend mag worden.

Zondagochtend was er een mooie tweede plaats voor Doron Kuipers en Empire in de wedstrijd op fouten en tijd. In de Grote Prijs was er voor de ruiter uit Mijnsheerenland minder fortuin, na drie springfouten van Charley.

Dat was ook het resultaat van Willem Greve en Zypria S, die ook nog een tijdfout noteerden. In de Prijs Noord-Rijn Westfalen, een van de hoofdnummers van het CHIO Aken, op vrijdag eindigde Willem met zijn hengst Carambole na barrage op een prachtige vierde plaats.

Jur Vrieling deed in de Youngster Finale op zaterdagavond goede zaken met Fiumicino van de Kalevallei door als zesde te eindigen. De finale werd gewonnen door de Amerikaanse Beezie Madden en Garant, Willem Greve’s voormalige wereldkampioen bij de jonge paarden. Jur had verder een goed concours met top 6 klasseringen met de VDL-hengsten Baltic en Dallas.

Klik hier voor de uitslag van de Grote Prijs van Aken

Klik hier voor alle uitslagen van CHIO Aken

Foto: Maikel van der Vleuten en Verdi (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF