­ Van Peperstraten en Baars naar winst in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Berkel Enschot - KNHS

Van Peperstraten en Baars naar winst in KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Berkel Enschot

Geplaatst op 09 maart 2019 in Dressuur & Para

In de competitiewedstrijd van de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup in Berkel Enschot was Daphne van Peperstraten met haar Cupido bij de Young Riders wederom oppermachtig. Bij de Junioren ging de winst naar Shanna Baars met de imponerende Farzana G.

Van Peperstraten scoorde ruim 75% en was daarmee meer dan tevreden. “De progressie die we hebben gemaakt de afgelopen maanden konden we goed tonen in de proef. Vooral het drafgedeelte ging heel goed. Cupido gaat daarin nog meer gedragen en toont nog meer expressie waardoor het gehele beeld en de oefeningen nog beter worden. Het was ook leuk dat een van de juryleden die mij vorig jaar had beoordeeld, ook kwam vertellen dat de progressie zo mooi was om te zien.
Natuurlijk is het niveau van de Young Riders anders dan bij de junioren, maar  ik vind het juist leuk om daarmee aan het werk te gaan. Cupido is super werkwillig en top om mee te werken. Met Cupido ligt de focus voorlopig alleen op de Young Riders rubrieken. In april wil ik graag van start op de internationale wedstrijd bij De Kroo. Met mijn nieuwe paard Hotmail wil ik straks ZZ-Licht gaan starten.”

Van Peperstraten zit in het eerste jaar van de studie International Business Management en weet dit allemaal goed te combineren met haar paarden. “Vanuit school denken ze goed mee en daardoor kan ik het ook goed combineren. Eigenlijk moest ik deze zomer stage gaan lopen, maar dat is lastig met alle wedstrijden die er aan komen. Dat is nu verzet naar het najaar, zodat ik me deze zomer helemaal op de sport kan richten.”
Bij de Young Riders was een goede kopgroep waarbij de eerste drie combinaties boven de 70% scoorden.

Junioren
Bij de junioren ging de winst naar Shanna Baars met Farzana G, die vorige week nog brons won op het KNHS Indoorkampioenschap. Shanna scoorde een knappe 73.687% met de sterke merrie die voorheen succesvol werd uitgebracht door Mara de Vries. Shanna was al succesvol met de pony’s en de amazone is heel blij met haar eerste grote overwinning op Farzana. “Het ging beter dan vorige week op het Indoorkampioenschap. Het was nu allemaal meer van mij. Ik had meer controle en alles zat meer aan elkaar waardoor de wissels ook veel beter waren. Het was wel een beetje onrustig door de wind, maar ze bleef gelukkig heel chill. We gaan dit jaar lekker rijden en genieten en dan zien we wel hoe ver we komen”, laat de amazone blij weten.

Prijswinnaars Junioren

Uitslag KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup Berkel Enschot 9 maart:
Young Riders:
1. Daphne van Peperstraten (Oude Tongen) – Greenpoint’s Cupido, 75.490%
2. Kimberly Pap (Nunspeet) – Vloet Victory, 71.127%
3. Myrthe Wedda (‘s Gravenhage) - Diamond Geezer, 70.245%

Junioren
1. Shanna Baars (Nieuw Vennep) – Farzana G, 73.687%
2. Micky Schelstraete (Den Dungen) – Grand-Charmeur, 73.131%
3. Sanne van der Pols (Abbenbroek) – Cuvanck PP, 72.778%

Foto podium Young Riders (eigen foto)

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders