­ Vereniging van Tuigpaardrijders Nederland mogelijk verder zonder KNHS - KNHS

Vereniging van Tuigpaardrijders Nederland mogelijk verder zonder KNHS

Geplaatst op 19 maart 2019

ERMELO (KNHS) Per 1 april voert de KNHS een aantal reglementswijzigingen door bij de aangespannen sport. Een aantal hulpmiddelen die nog gebruikt worden in deze sport worden vanaf dat moment al dan wel of niet gefaseerd, verboden. Zo is het gebruik van oordoppen, om de oren de fixeren, vanaf 1 april niet meer toegestaan en wordt het gebruik van de opzetteugel gefaseerd afgeschaft.

Een belangrijk uitgangspunt van alle bij de KNHS aangesloten paardensportdisciplines is dat tijdens de verschillende paardensportevenementen paarden ontspannen en met plezier aan het werk zijn, de zogenaamde 'happy athlete'. De KNHS is van mening dat deze hulpmiddelen daar niet bij passen en niet meer thuis horen in de huidige tijdsgeest.

Het bestuur van de Vereniging van Tuigpaardrijders Nederland (VTN) is het niet eens met deze wijzigingen. Zij willen het gebruik van bovengenoemde hulpmiddelen blijven toestaan. Daarom heeft het bestuur van de VTN besloten om haar 326 actieve leden te adviseren niet langer aan de KNHS-wedstrijdsport deel te nemen. De consequenties van het standpunt van de VTN worden momenteel onderzocht en de uitkomst wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Mocht de VTN besluiten om zich af te splitsen van de KNHS, dan wordt voor de tuigpaardrijders die wel voor de KNHS willen blijven rijden naar een oplossing gezocht om deel te kunnen blijven nemen aan KNHS-wedstrijden.

Kijk hier voor het KNHS-discipline- en wedstrijdreglement aangespannen sport.

Ander Nieuws

  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend