­ Vergadering Endurance Forum 16 september 2019 - KNHS

Vergadering Endurance Forum 16 september 2019

Geplaatst op 15 oktober 2019 in Endurance en KNHS

Op 16 september kwam het endurance forum bijeen. Hieronder een beknopte weergave van de vergadering.

Samenstelling Enduranceforum
Sinds 2015 is Yannick van Olst- Rademaker lid van het enduranceforum. Met ingang van november 2019 legt zij haar functie neer, om weer meer energie is haar eigen paarden, werk en gezin te kunnen steken. Binnen het enduranceforum heeft Yannick een mooie bijdrage kunnen leveren. Het Sportforum en de KNHS Endurancevereniging bedanken haar voor haar bijdrage en inzet! Wij wensen haar veel succes in haar verdere activiteiten. 

De KNHS Endurancevereniging heeft een vacature uitgezet voor de vacante plek binnen het forum.  Mocht je interesse hebben of een goede kandidaat weten, neem dan contact op met het enduranceforum.

Kilometer awards
Wij vinden het goed uitrijden van wedstrijden belangrijk en daarom geven we sporters die op een goede manier omgaan met hun paard daarvoor waardering. Het welzijn van het paard staat immers in de endurance voorop. We willen graag ruiters die jaarlijks vele kilometers met een gezond en fit paard volbrengen erkenning geven. Daarvoor zijn awards bedacht; erkenningen voor ruiters die in een jaar vele kilometers goed volbracht hebben, maar bijvoorbeeld ook voor ruiters die al jarenlang vele kilometers goed volbrengen. Meer informatie hierover zal via de KNHS endurancevereniging gedeeld worden.

Voorstellen voor reglementswijzigingen

Vanuit het enduranceforum zijn een aantal voorstellen voor reglementswijzigingen gedaan. De huidige rustdagenregeling is besproken en de finish van de kennismakings klasse en de klasse I. De gedane voorstellen moeten nog verder uitgedacht worden, dit zal in de komende periode gedaan worden. De volgende vergadering komen de voorstellen voor reglementswijzigingen opnieuw op de agenda.

 

KNHS- Kampioenschap endurance
In de vorige vergadering heeft het enduranceforum de wens uitgesproken om het KNHS-kampioenschap endurance toe te voegen aan een reeds bestaande wedstrijd. Dit is goedgekeurd waardoor in 2020 het KNHS-kampioenschap endurance losgekoppeld wordt van de Hippiades in Ermelo. Er is een procedure voor het toewijzen van de kampioenschappen. Wedstrijdorganisaties krijgen de mogelijkheid om hun interesse voor het organiseren van het KNHS-kampioenschap in 2020 kenbaar te maken. Wedstrijdorganisaties hebben hier meer informatie over ontvangen.

Kampioenschapsreglement
Het kampioenschapsreglement voor 2020 is goedgekeurd in de vergadering. Ten opzichte van het reglement van dit jaar zijn er geen wijzigingen voorgesteld. De termijnen waar binnen voldaan moet worden aan de voorwaarden zijn afhankelijk van de wedstrijdkalender die later dit jaar wordt goedgekeurd in het organisatorenoverleg en de datum waarop het kampioenschap daadwerkelijk wordt verreden. Het goedgekeurde kampioenschapsreglement wordt zodra dit bekend is gepubliceerd op www.knhs.nl.

Over het enduranceforum
Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het enduranceforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb je suggesties of ideeën om de endurancesport in Nederland nog mooier te maken? Neem dan contact op met het forum via forumendurance@knhs.nl of kijk op https://www.knhs.nl/enduranceforum/ voor de samenstelling en eerdere verslagen.


De volgende vergadering, die gepland stond op 17 november, is verplaatst naar 28 oktober.   

 

Categorie: enduranceforum, verslag enduranceforum, endurance

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 april 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 april 2022
  • Vergadering enduranceforum 21 februari 2022
    Vergadering enduranceforum 21 februari 2022