­ Verkiezing van de Hippisch instructeur/docent van het jaar 2019 - KNHS

Verkiezing van de Hippisch instructeur/docent van het jaar 2019

Geplaatst op 24 juni 2019

Een goede instructeur of docent is goud waard! Zij leggen de basis voor goed paardrijden, dit is niet alleen prettig voor de ruiter, maar het paard heeft hier ook baat bij. Een goede combinatie draagt bij aan het positieve imago van de paardensport. Een belangrijke taak dus en daarom vinden we het belangrijk om goede instructeurs in het zonnetje te zetten via de verkiezing van de ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. Dit is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) en de KNHS in samenwerking met het tijdschrift de Hippische Ondernemer. De verkiezing draagt bij aan de bevordering van goed onderwijs in de paardensector. De prijsuitreiking is op zondag 15 september 2019 tijdens het KNHS Instructeurscongres op Horse Event in Vijfhuizen.

Wie kan er meedoen?
Elke hippische instructeur, trainer of docent die voldoet aan onderstaande voorwaarden kan meedingen naar de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. De deelnemer:

 • Is instructeur of trainer met een KNHS/ORUN erkend diploma.
 • Of is docent bij een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.
 • Stelt zich uiterlijk 1 augustus 2019 kandidaat (of wordt kandidaat gesteld) bij het secretariaat van de Stichting HIP via dit inschrijfformulier).

Hoe kan je je aanmelden?
Als je in aanmerking wilt komen voor de titel ‘Paardensportinstructeur van het jaar’ moet je voldoen aan 7 criteria (zie hieronder). Je kunt je aanmelden door een filmpje te maken met je motivatie of stuur een foto met een motiverende tekst, waarom jij in aanmerking moet komen voor de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. Vul het inschrijfformulier in en stuur je filmpje* of foto met motivatie voor 1 augustus per e-mail naar info@stichting-hip.nl. Je mag ook iemand anders nomineren voor deze mooie prijs.

(* het filmpje of de foto kan gebruikt worden voor promotiedoeleinden van de verkiezing ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’ of de KNHS-instructeursopleidingen in het algemeen) 

Klik hier om jezelf aan te melden of om iemand te nomineren


De criteria
De jury beoordeelt de instructeur/docent aan de hand van de volgende criteria: 

 1. Je hebt passie voor het vak.
 2. Je hebt kennis en kunde van het paard, de paardensport en/of de paardensector.
 3. Je hebt didactisch inzicht en het vermogen om studenten/leerlingen te inspireren en te motiveren.
 4. Je stelt je open voor innovatieve ontwikkelingen in de hippische educatie.
 5. Je hebt een visie op hippisch onderwijs en aandacht voor kwaliteitsverbetering.
 6. Je toont initiatieven tot persoonlijke ontwikkeling.
 7. Ben je docent, dan bent je werkzaam voor een erkende hippische opleiding, zoals geformuleerd in alinea 2.

De winnaar van de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’ komt gedurende de drie opeenvolgende jaren niet in aanmerking voor deelname aan de verkiezing.

De jury
Uit de aanmeldingen wordt door de jury de winnaar gekozen. Bij de beoordeling houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. Bij gelijk aantal stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag. De jury bestaat uit de volgende personen:

 • Gonneke Leereveld (Directeur ManageMind Group en Equine Support)
 • Patrick van der Meer (Olympisch dressuurruiter en trainer)
 • Johan Folmer  (Teamleider Onderwijszaken Aeres)

De prijs
De winnaar ontvangt de ‘HIP award’ en een bedrag van € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolgopleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Horse Event in het auditorium van Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen op zondag 15 september 2019.

Klik hier om jezelf aan te melden of om iemand te nomineren

Categorie: Hip Award, instructeur

Ander Nieuws

 • Tips van de Top: Paardrijden in ontspanning
  Tips van de Top: Paardrijden in ontspanning
 • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
 • Save The date KNHS Trainersseminar *data gewijzigd
  Save The date KNHS Trainersseminar *data gewijzigd