­ Verslag eventingforum 18 september 2019 - KNHS

Verslag eventingforum 18 september 2019

Geplaatst op 30 september 2019 in Eventing

Op woensdag 18 september is het eventingforum voor de derde keer in 2019 bijeen gekomen. Er zijn diverse onderwerpen besproken waaronder vernieuwing van het rijstijlprotocol, het resultaat “Het forum komt naar je toe”, leeftijdsgericht sportaanbod, toewijzing TA’s en richtlijnen voor de crossbouw voor nationale B t/m Z wedstrijden.

Vernieuwing Rijstijlprotocol
Het eventingforum wil graag de rijstijl in de eventing verder door ontwikkelen. Daarom wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een vernieuwd rijstijlprotocol. Dit vernieuwde protocol moet leiden tot meer uniformiteit in de beoordeling en duidelijke feedback voor de ruiters wat het interessanter/ leerzamer maakt.

Leeftijdsgericht sportaanbod
Na het succes van de pilot jeugdrubrieken in de dressuur is ook het eventingforum enthousiast aan de slag om mogelijkheden te ontwikkelen voor leeftijdsrubrieken. Jeugdrubrieken hebben tot doel dat de jeugd tegen leeftijdsgenoten kan sporten. Het klassement wordt dan opgemaakt op basis van de leeftijdsgroepen (basisschool of middelbaar onderwijs leeftijd) en niet meer op basis van de stokmaat van de pony. In 2020 zal ook in eventing een pilot worden gehouden.

De Technisch Afgevaardigde (TA), Crossbouwer en richtlijnen crossbouw
Vanuit het veld komen er signalen dat er behoefte is aan een eenduidige naleving, afstemming en communicatie aangaande de richtlijnen voor crossbouw door de TA en crossbouwer.  Het forum heeft de richtlijnen voor de crossbouw doorgelicht en enkele voorstellen voor aanpassingen gemaakt. De richtlijnen worden meegenomen in de bijscholing voor Technisch Afgevaardigde en Crossbouwer in het voorjaar van 2020.

Over het eventingforum
Wil je een bijdrage leveren aan de eventingsport? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het eventingforumlid van je regio. Kijk op
www.knhs.nl/eventingforum voor contactgegevens van alle leden van het eventingforum.

Categorie: eventingforum

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • Eclips van Tim Lips verkocht
    Eclips van Tim Lips verkocht
  • Voorbereiding EK Eventing Landelijke online van start
    Voorbereiding EK Eventing Landelijke online van start