­ Verslag Eventingforum 28 november 2019 - KNHS

Verslag Eventingforum 28 november 2019

Geplaatst op 24 december 2019 in Eventing en KNHS

Op donderdag 28 november is het eventingforum voor de vierde keer in 2019 bijeengekomen. Er zijn diverse onderwerpen besproken waaronder vernieuwing van het rijstijlprotocol, leeftijdsgericht sportaanbod, kalendervergadering en richtlijnen voor de crossbouw voor nationale B t/m Z wedstrijden. Hieronder een kort verslag van de vergadering.

Vernieuwd Rijstijlprotocol
Het eventingforum wil graag de rijstijl in de eventing doorontwikkelen. Daarom is er gewerkt aan de ontwikkeling van een vernieuwd rijstijlprotocol. Dit vernieuwde protocol moet leiden tot meer uniformiteit in de beoordeling en duidelijke feedback voor de ruiters wat het interessanter/ leerzamer maakt.

Leeftijdsgericht sportaanbod
Na het succes van de pilot jeugdrubrieken in de dressuur is ook het eventingforum enthousiast aan de slag om mogelijkheden te ontwikkelen voor leeftijdsrubrieken. Jeugdrubrieken hebben tot doel dat de jeugd tegen leeftijdsgenoten kan sporten. Het klassement wordt dan opgemaakt op basis van de leeftijdsgroepen (basisschool of middelbaar onderwijs leeftijd) en niet meer op basis van de stokmaat van de pony. In 2020 zal ook in eventing een pilot worden gehouden. Wil je als organisatie meedoen met deze pilot? Meld je dan aan via wedstrijden@knhs.nl. Je kan hier ook terecht voor vragen over de pilot. 

Richtlijnen Crossbouw, werkprocedure TA’s en Cross Country Adviseurs.
Vanuit het veld komen er signalen dat er behoefte is aan een eenduidige naleving, afstemming en communicatie aangaande de richtlijnen voor crossbouw door de TA en crossbouwer.  Het forum heeft de richtlijnen voor de crossbouw doorgelicht en enkele voorstellen voor aanpassingen gedaan. Daarnaast wordt er gewerkt aan een verduidelijking van de werkprocedures voor TA’s en het inzetten van Cross Country Adviseurs voor nationale Z-crossen in 2020.

Reglementswijzigingen 2020
Al langere tijd wordt er nagedacht om de crossbouw in Nederland meer op één lijn te krijgen. Het forum heeft nagedacht over mogelijkheden om de richtlijnen voor crossbouw meer lading te geven. Vanaf 2020 zijn de richtlijnen onlosmakelijk verbonden met het Wedstrijdreglement Eventing  en zal er in de bijlage een overzicht van richtlijnen voor hindernissen per klasse worden opgenomen.

FEI Dressuurproeven.
De FEI heeft voor de eventing nieuwe dressuurproeven ontwikkeld. Voor de nationale klasse Z worden de 2* proeven vertaald. De vertaalde versies worden geplaatst op de KNHS website. De Engelse versies van de proeven zijn al wel te vinden op de  website van de FEI.

Kalendervergadering
Op 18 december vond de Eventing Kalendervergadering plaats in Ermelo. Tijdens deze vergadering is het programma en de KNHS-Kampioenschappen 2020 met het forum afgestemd. Inmiddels is deze kalender gepubliceerd. 

Over het eventingforum
Wil je een bijdrage leveren aan de eventingsport? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het eventingforumlid van je regio. Hier vind je de 
contactgegevens van alle leden van het eventingforum.

Categorie: eventingforum, eventing

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 april 2022 t/m 1 mei 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 april 2022 t/m 1 mei 2022