Vijf Nederlandse deelnemers naar WK tweespannen Drebkau

Geplaatst op 10 augustus 2019 in Mennen & para

Van 11 tot en met 15 september staat het hoogtepunt voor de tweespanrijders op de kalender: het Wereldkampioenschap in Drebkau, Duitsland. Bondscoach Ad Aarts reist met vijf deelnemers naar dit WK, dat wordt georganiseerd voor en door menners.

De top vier van het NK Hulsberg 2019, te weten Nederlands kampioen Stan van Eijk (Schinveld), Antonie ter Harmsel (Rijssen), Raymond Letteboer (Oud Ootmarsum) en Geert Dijkhof (Klarenbeek) komen aan de start op de terreinen van de menfamilie Koalick. Vijfde man is Theo Timmerman (Laag Soeren).
Na 26 augustus beslist de organisatie of er een zesde rijder per land mag starten. Als dit het geval is, reist Carlo Vermeulen (Griendtsveen) naar Drebkau.

Tijdens het laatste WK tweespannen in Lipica 2017 behaalden de TeamNL-menners de tiende plaats in het landenklassement. Stan van Eijk was beste Nederlander op de achtste plaats in het individuele klassement.
Naar verwachting komen er in Drebkau ruim 80 tweespannen aan de start. Dit Wereldkampioenschap wordt georganiseerd door vader en zoon Torsten en Sandro Koalick, die beiden op hoog niveau actief zijn in de internationale mensport. Zij organiseren al jaren met succes een internationale menwedstrijd op hun terreinen en stellen alles in het werk om dit WK tot een groot sportief succes te maken.
Internationaal level 3 jurylid Marie de Ronde-Oudemans (Zwartewaal) maakt deel uit van het jurycorps op dit Wereldkampioenschap, waar level 4 official Jeroen Houterman (Meterik) fungeert als FEI Technical Delegate.

Voorlopig tijdschema WK tweespannen Drebkau:
Woensdag 11 september
09.00 uur: veterinaire keuring
15.00 uur: openingsceremonie

Donderdag 12 september
09.00 uur: dressuur (deel 1)

Vrijdag 13 september
09.00 uur: dressuur (deel 2)

Zaterdag 14 september
09.00 uur: marathon

Zondag 15 september
09.00 uur: vaardigheid
16.00: prijsuitreiking & medailleceremonie

Meer informatie op: http://wch-pairs2019-drebkau.de/

Ander Nieuws

  • 29 oktober: KNHS College Tour Mennen met Ad Aarts
    29 oktober: KNHS College Tour Mennen met Ad Aarts
  • Wereldbekerseizoen paardensporters TeamNL in aantocht
    Wereldbekerseizoen paardensporters TeamNL in aantocht
  • Zilver voor Nederlands team op WK ponymennen
    Zilver voor Nederlands team op WK ponymennen