­ Voorbereidingen derde editie internationale menwedstrijd Exloo in volle gang - KNHS

Voorbereidingen derde editie internationale menwedstrijd Exloo in volle gang

Geplaatst op 06 februari 2019 in Mennen & para

Van donderdag 28 maart tot en met zondag 31 maart staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo geheel in het teken van de derde editie van de internationale menwedstrijd. Deelnemers in de internationale rubrieken enkel-, twee-en vierspan pony’s en paarden trappen hun wedstrijdseizoen af in Drenthe.

Evenals de voorgaande jaren is Exloo voor de nationale para equestrian menners de eerste wedstrijd van de KNHS Witte Van Moort Para Men Trophy en wordt er tevens een aantal buitenlandse gastrijders in deze rubriek verwacht.

Exloo is een van de eerste grote internationale wedstrijden op de kalender en deelnemers kunnen met twee aanspanningen aan de start komen om hun paarden en pony’s te testen en voor te bereiden op selectiewedstrijden.

Voor de twee-en vierspan paarden en voor de enkel-, twee en vierspan pony’s is 2019 een belangrijk jaar. De vierspan paarden strijden in augustus om de Europese titels in het Duitse Donaueschingen. Voor de tweespanrijders is het Wereldkampioenschap in Drebkau bij Berlijn het hoogtepunt van het seizoen. De ponyrijders bereiden zich voor op hun Wereldkampioenschap, dat eind september wordt verreden in het Hongaarse Kisbér-Ászár.

De internationale menwedstrijd in Exloo is in het leven geroepen om Nederlandse deelnemers de gelegenheid te bieden zich in eigen land te kwalificeren voor eventuele WK-deelname en voor doorstroming van nationaal naar internationaal twee-en driesterren niveau. Voorgaande jaren maakten deelnemers uit andere landen ook dankbaar gebruik van dit initiatief in Exloo. De organisatie verwacht dit jaar wederom deelnemers uit onder meer België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Hongarije, Luxemburg en Zweden.

Programma:
Donderdag 28 maart: dressuur
Vrijdag 29 maart: dressuur
Zaterdag 30 maart: marathon
Zondag 31 maart: vaardigheid

Meer informatie: www.hoefnet.nl/caiexloo2019

Foto Krisztina Horvath

 

 

Ander Nieuws

  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
    Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
  • Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*
    Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*