­ Week van de official: Word zelf official! - KNHS

Week van de official: Word zelf official!

Geplaatst op 12 oktober 2019

Van 5 tot en met 13 oktober is het de Week van de Scheidsrechter, een initiatief van NOC*NSF. Wij grijpen deze gelegenheid aan om officials te bedanken voor hun inzet als official in onze mooie paardensport. Zij maken het mogelijk dat alle paardensporters, van jong tot oud, plezier hebben met hun pony of paard in de wedstrijdsport. Zonder officials is het rijden van wedstrijden niet mogelijk. Misschien is een officialfunctie ook wel iets voor jou!

Heb jij hart voor de paardensport en wil je bijdragen aan het verantwoord uitvoeren van de sport? Zijn paarden jouw passie en vind je het belangrijk dat binnen de sport paardenwelzijn gewaarborgd wordt? Dan is een official-functie misschien wel iets voor jou!

Goed nieuws! Het nieuwe opleidingsseizoen van de KNHS-officialopleidingen gaat weer van start. Je kunt je laten opleiden tot verschillende officialfuncties. Er wordt een opleiding uitgeschreven zodra er vanuit de sport behoefte is aan uitbreiding van deze officialgroep. Op deze manier komen er niet te veel officials binnen een bepaald specialisme en krijg je genoeg ruimte om je officialtaak uit te voeren. Houd onze website en Mijn KNHS in de gaten voor het actuele aanbod.

Adriaan Hamoen, medewerker van de afdeling KNHS-officialopleidingen en internationaal dressuur jurylid: ‘Je kunt op allerlei manieren betrokken zijn bij de sport. Via een officialfunctie kan je je kennis op een mooie manier overdragen op andere paardensporters. We zijn op zoek naar mensen met passie voor de sport die ook hun verantwoording willen nemen in de uitvoering hiervan. Binnen een officialfunctie heb je ook volop de mogelijkheden om door te groeien en om je kennis uit te breiden.’

Welke opleidingen gaan er van start?

Opleiding

Plaats

Inschrijven

Datum opleiding

Opleiding jurylid Brons

Oudega

Tilburg

inschrijven voor 1 november 2019

inschrijven voor 1 november 2019

start opleiding januari 2020

start opleiding januari 2020

Opleiding jury Zilver en Wedstrijdsport L 

Bathmen

Sliedrecht

Uden

inschrijving gesloten

 

start opleiding januari 2020

 

Opleiding jury dressuur M 

Vinkega

Udenhout

Lunteren 

inschrijven voor 15 november 2019

 

start opleiding april 2020

 

Opleiding jury Bixie (applicatiecursus) 

Ermelo

inschrijven voor 23 oktober 2019

cursusdag 2 november 2019

Opleiding jury dressuur F13-F15 (voor jury L of >)

Zwolle

inschrijven voor 21 oktober 2019

start opleiding 31 oktober

In het voorjaar van 2020 zal er bij voldoende animo nog een opleiding Jury mennen dressuur en een opleiding Jury Afdelingsdressuur van start gaan. Meer informatie over deze opleidingen vind je binnenkort op onze website.  

Hoe word je official?
Je moet natuurlijk lid zijn van de KNHS en minimaal 21 jaar oud zijn. Bij alle opleidingen vragen wij een motivatiebrief en Hippisch CV. Klik hier om naar het formulier te gaan. In je motivatiebrief kun je vermelden waarom je kiest voor een juryopleiding, welke ervaring je hebt in de paardensport, wat je ambities zijn, enzovoorts. In het Hippisch CV beschrijf je alle activiteiten die je doet op het gebied van de paardensport, bijvoorbeeld, het bezoeken van wedstrijden, het beheren van een Wedstrijdsecretariaat schrijven bij een jury of andere sport gerelateerde zaken. De motivatiebrief en het Hippisch CV, zijn het eerste deel van de selectie.

Er is altijd veel belangstelling voor de juryopleidingen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Dat betekent ook dat wij helaas niet iedereen kunnen toelaten.

Wil je meer weten over de verschillende officialopleidingen en -functies, kijk dan op www.knhs.nl/officials/official-opleidingen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op per e-mail via opleidingen@knhs.nl, wij helpen je graag verder.

Categorie: Week van de Scheids

Ander Nieuws

  • Zonder officials geen paardensport
    Zonder officials geen paardensport
  • Open Manegedagen van 17 t/m 26 september 2021
    Open Manegedagen van 17 t/m 26 september 2021
  • Mediaguide TeamNL ruiters OS Tokio
    Mediaguide TeamNL ruiters OS Tokio