­ Willem Greve en Zypria S zesde in Spruce Meadows Masters Grand Prix - KNHS

Willem Greve en Zypria S zesde in Spruce Meadows Masters Grand Prix

Geplaatst op 08 september 2019 in Springen

Willem Greve is met Zypria S zesde geworden in de vijfsterren CN Grote Prijs van de Spruce Meadow Masters, onderdeel van de Rolex Grand Slam. De jarige Frank Schuttert reed Queensland E naar de achtste prijs. Met één tijdfout over twee loodzware omlopen ging de overwinning naar de Amerikaanse Beezie Madden en de door Roelof Bril gefokte KWPN-er Darry Lou.

De beste twaalf combinaties van de eerste manche kwamen terug voor de loodzware tweede, zeven daarvan waren de eerste omloop foutloos gebleven. Daaronder Willem Greve en Frank Schuttert. Willem was de eerste van de foutlozen die de aantrad in de tweede omloop. Met twee springfouten en twee tijdfouten eindigde de ruiter uit Markelo met zijn merrie Zypria S op de zesde plaats in deze prestigieuze Grote Prijs.

Frank Schuttert en Queensland E waren één van de vier combinaties die in de tweede manche binnen de toegestane tijd bleven. Maar helaas vielen er drie balken, waarmee ze op de achtste plaats een mooi verjaardagscadeau mee naar Nederland terugnemen.

De Amerikaanse Beezie Madden en de door Roelof Bril gefokte hengst Darry Lou waren de enigen die het lukte om alle hindernissen in takt te laten. Hoewel er op het scorebord 1 tijdfout stond, was ze zeker van een topklassering. Alleen Eric Lamaze kon haar resultaat verbeteren. Maar bij de Canadees vielen twee balken. Daarmee won Madden na 2005 en eerder met de hengst Judgement wederom de hoofdprijs in Calgary.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Willem Greve en Zypria S (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Lotte van der Kaaij wint KNHS-Hartog Trophy in Oudkarspel
    Lotte van der Kaaij wint KNHS-Hartog Trophy in Oudkarspel
  • CSI Eindhoven in de startblokken!
    CSI Eindhoven in de startblokken!
  • Harrie Smolders en Monaco tweede in GCT GP Saint Tropez
    Harrie Smolders en Monaco tweede in GCT GP Saint Tropez