­ WK Ermelo: vijfde plaats voor Bart Veeze en Imposantos - KNHS

WK Ermelo: vijfde plaats voor Bart Veeze en Imposantos

Geplaatst op 04 augustus 2019 in Dressuur & Para

Bart Veeze reed de vijfjarige KWPN-hengst Imposantos zondagochtend naar de vijfde plaats op het Longines FEI WK voor jonge dressuurpaarden. De ruiter uit Lochem moest alleen de Grand Prix-ruiters Frederic Wanders, Andreas Helgstrand en Matthias Alexander Rath voor zich dulden. De wereldtitel ging naar Zucchero OLD, een zoon van Edward Gal’s Glock’s Zonik N.O.P.

“Toch wel op meer gehoopt”, is de reactie van Bart Veeze na de prijsuitreiking in Ermelo. Met de imponerende zwarte hengst Imposantos (Wynton x Krack C) eindigt Bart achter Alexander Matthias Rath en de vos Destacado FRH. Vorige maand in Duitsland wisten Bart en Imposantos deze combinatie nog te verslaan.
Glock’s Zonik N.O.P. van Edward Gal maakte op het WK indruk als vererver. Hij leverde wereldkampioen Zucchero OLD, het brons van Zhaplin Langholt en de negende plaats van Zum Glück RS2 OLD met Robin van Lierop.

Een zevende plaats was er voor Dinja van Liere en Independent Little Me. Nederlands succes was er verder voor Hans Peter Minderhoud met In Style (12e ) en Bart Veeze en de merrie Imagine (14e).

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Bart Veeze en Imposantos (www.hippofoto.de)

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023