­ WK Jonge Dressuurpaarden voor drie jaar terug in Ermelo - KNHS

WK Jonge Dressuurpaarden voor drie jaar terug in Ermelo

Geplaatst op 17 november 2019 in Dressuur & Para

De FEI heeft zich uitgesproken over de locaties voor het WK Jonge Dressuurpaarden in 2021 t/m 2023: n.a.v. het bid van de Stichting WK Jonge Dressuurpaarden heeft zij besloten om voor deze jaren het evenement aan Ermelo op de terreinen van het Nationaal Hippisch Centrum Nederland toe te wijzen.

In 2020 wordt het WK georganiseerd in het Duitse Verden, dat jarenlang de basis was voor het WK. In 2016 kwam het wereldkampioenschap voor het eerst na bijna 20 jaar in Duitsland weer naar Nederland. Duizenden bezoekers van over de hele wereld trokken de afgelopen vier jaar naar Ermelo om te genieten van het jonge dressuurtalent.

“In 2015 waren we heel erg blij dat de organisatie van het WK naar het KWPN en de KNHS ging en dat we daarmee het wereldkampioenschap in Nederland mochten organiseren. De eerste editie was meer dan geslaagd en ieder jaar hebben we weer verdere verbeteringen doorgevoerd waardoor we denken dat wij een topevenement hebben neergezet. We hadden deze bid wederom als ‘concurrent’ Verden, dus het is geweldig dat we vanaf 2021 dit prachtige kampioenschap weer in Ermelo mogen organiseren”,  aldus Joris Kemperman namens de organisatie.

Bestuursvoorzitter Aat Both: “We hebben begrip voor de keuze van de FEI om dit evenement te laten rouleren en dus zullen we volgend jaar met plezier de Nederlandse deelnemers in Verden aanmoedigen. Maar het is geweldig dat we daarna weer drie jaar het WK mogen hosten, en wij zullen er alles aan doen om ook die edities tot een groot succes te maken voor zowel deelnemers als bezoekers.”

In het stichtingsbestuur zijn de KNHS en het KWPN vertegenwoordigd. De bestuursvoorzitters van beide organisaties, Cees Roozemond en Andries van Daalen, zijn zeer verheugd dat ze wederom samen de organisatie van het WK op zich mogen nemen. “Het bewijst dat wanneer je als organisaties het gezamenlijk oppakt je loon naar werken krijgt. Het WK Jonge Dressuurpaarden is een stamboekenstrijd en dus bij uitstek een evenement waar sport en fokkerij samenkomen. Daarom is het ook extra mooi dat het wordt gehouden op het Nationaal Hippisch Centrum, de thuisbasis van zowel ruiters als fokkers.”

Foto Hippofoto / Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Brandy Bos, Lara van Nek, Bridget Lock en Robin Dicker winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Lunteren
    Brandy Bos, Lara van Nek, Bridget Lock en Robin Dicker winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Lunteren
  • Verbeek, Kempenaars, Dicker en Van Norel winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Wezep
    Verbeek, Kempenaars, Dicker en Van Norel winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Wezep
  • Dinja van Liere titelwinnaar in NK vol verrassingen
    Dinja van Liere titelwinnaar in NK vol verrassingen