­ Yvonne van Dis wint laatste wedstrijd Hartog Lucerne Trophy voor de finale - KNHS

Yvonne van Dis wint laatste wedstrijd Hartog Lucerne Trophy voor de finale

Geplaatst op 15 juni 2019

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy-wedstrijd in Delft werd vrijdag 14 juni gewonnen door Yvonne van Dis met Emilinda. De competitiewedstrijd bij Manege De Prinsenstad was de laatste mogelijkheid voor de ponyruiters om zich te kwalificeren voor de finale op 29 juni in Almelo.

De deelnemers werden in Delft beoordeeld door rijstijljurylid Richard Kapteijn. Hij gaf de winnares Yvonne van Dis maar liefst 85 punten voor haar rijstijl. Hij vertelt: ‘Yvonne reed echt een droomrondje. Ze heeft een heel fijne pony en zit daar super netjes op. Ze laat het in het parcours niet zomaar gebeuren, maar houdt zelf goed de controle en maakt alles kloppend. Zij is absoluut de terechte winnares. Maar ook de andere ponyruiters hebben mooie rondjes laten zien. Het was  technisch gezien zeker een moeilijk parcours en ook de hindernissen waren flink aan de maat. Het lijntje tussen de hindernissen 2-3-4 was best lastig en hierdoor kwamen sommigen niet helemaal lekker in het ritme. Maar over het algemeen werd er gewoon erg goed gereden.’

In de tweede manche op tijd reed Yvonne van Dis een zeer snelle foutloze ronde, maar ze was net niet snel genoeg. Met slechts 0,3 seconden verschil eindigde ze als tweede achter Jaydee Janssens die uiteindelijk vierde werd in het klassement. Geertje van Aarle, die met Kaspar van Orchid’s nog de vorige twee competitiewedstrijden won, werd in Delft tweede met hoge punten voor rijstijl en een foutloze tweede manche. Het podium werd aangevuld met Quinty keur op de derde plaats.

De finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy zal op 29 juni plaatvinden bij de Loleeruiters in Almelo. De twintig beste ruiters met de hoogste punten uit drie competitiewedstrijden komen hier aan de start.  

Uitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy Delft

 1. Yvonne van Dis (PC Oostmoerse Ruiters) – Emilinda - 85 pnt/68.77-0
 2. Geertje van Aarle (PC De Valianten) - Kaspar van Orchid's 81,5 pnt/69,72-0
 3. Quinty Keur – Kinka’s Boy 73,5pnt/69,23-4

Kijk hier voor meer informatie over de Hartog Lucerne Trophy. Een compleet overzicht van de eindstand wordt hier ook spoedig gepubliceerd.

Op de foto: winnares Yvonne van Dis met Emilinda

Ander Nieuws

 • Tips van de Top: Ondertreden van het achterbeen
  Tips van de Top: Ondertreden van het achterbeen
 • Springjeugd succesvol in Kronenberg
  Springjeugd succesvol in Kronenberg
 • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen