­ Zelf aan de slag tijdens KNHS Instructeurscongres 2019 - KNHS

Zelf aan de slag tijdens KNHS Instructeurscongres 2019

Geplaatst op 06 september 2019

Op zondag 15 september wordt voor de tweede keer het KNHS Instructeurscongres gehouden tijdens Horse Event. Al meer dan 250 instructeurs schreven zich in voor deze unieke dag voor instructeurs. Wil je hier ook bij zijn? Schrijf je dan snel in, dat kan nog tot 9 september. Tijdens deze dag vol met interessante informatie gaan instructeurs ook zelf aan de slag tijdens parallelsessies. Met onder meer aandacht voor trainingsleer, fysieke ontwikkeling van het paard en didactiek. In één van deze sessies vertellen Annemarie van der Toorn en Tineke Bartels hoe Natural Horsemanship belangrijk kan zijn voor mensen om vertrouwd te raken met paarden. Tineke licht toe op welke manier Natural Horsemanship een rol heeft gespeeld bij het beter begeleiden van topsportpaarden en topruiters. Super interessant toch?

Naast de parallelsessie met Annemarie van der Toorn en Tineke Bartels zijn er nog twee sessies. (Instructeurs kunnen deelnemen aan twee sessies.)

Parallelsessie: Barbara Wielders - Hoe leren kinderen?
Tijdens deze workshop neemt Barbara je mee in de wereld van het opgroeien van een kind en waarom het belangrijk is voor instructeurs om daar iets van te weten. Het geven van paardrijles vraagt een investering in de aanwezige relaties. Dus niet alleen met het kind zelf, maar ook met de ouders. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? En welke rol neemt het paard hierbij in? Een ingewikkelde materie die aandacht verdient. En al helemaal omdat de theorie op papier en de praktijk in de bak nogal eens verschillen.

Dus als je lesgeeft aan kinderen en graag meer wilt weten over de achtergrond van opgroeien en opvoeden is deze workshop echt wat voor jou. Een herkenbaar en praktijk gericht verhaal over het nest, de bril en achteroverleunen.

Parallelsessie: Jarko Dun - biomechanica en anatomie van het sportpaard
Jarko Dun is paardenfysiotherapeut in hart en nieren. Hij werkt met veel topruiters, afkomstig uit de dressuursport, springsport en eventing. In de dagelijkse praktijk kwam hij erachter dat er een tekort is aan kennis over de anatomie van het paard. Jarko zet zich ervoor in om jou als instructeur een stukje kennis bij te brengen. Op inspirerende wijze betrekt Jarko de deelnemers bij zijn presentatie. 

Bestel hier je tickets!    (Tickets kunnen t/m 9 september besteld worden)

Programma

De parallelsessies zijn slechts een onderdeel van een bomvol programma.

Meervoudig Olympisch en wereldkampioene Marianne Timmer komt vertellen over haar rijke ervaring als sporter, trainer en coach. Marianne neemt ons mee in haar verhaal hoe ze van topsporter plotseling trainer, coach en daarna coördinator van de jeugdteams werd. Hoe verliep dit proces, hoe ging Marianne hiermee om en tegen welke problemen liep ze aan? Je krijgt een unieke kijk in het proces van topsporter naar trainer.

Hoogleraar gedragsbiologie Jan van Hooff is één van de sprekers deze editie. Van Hooff bespreekt de relatie tussen het gedrag en leren van dieren en de mens. Tijdens het KNHS Instructeurscongres gaat Van Hooff in op de relatie tussen het gedrag en leren van dieren en de mens. Wat kunnen we leren van dieren over opvoeden, leertheorie, consequent zijn en vertrouwen. Dat zijn voorwaarden waar ook de hippisch instructeur zich van bewust moet zijn.

Ook worden de uitkomsten van een groot nationaal opinieonderzoek, over de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van de paardensport, bekend gemaakt. De uitkomst ten van dat onderzoek zijn relevant voor iedere docent of instructeur, zij zijn inmiddels de belangrijkste ambassadeurs aan de basis van de sport. 

Op www.knhs.nl/instructeurscongres vind je het complete programma met alle tijden.

Uitreiking 'HIP-Award'

Tijdens het KNHS Instructeurscongres wordt de ‘HIP-award’ uitgereikt door Marianne Timmer aan de ‘Beste hippisch instructeur/docent van het jaar 2019’. De Hip-award is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) en de KNHS in samenwerking met het tijdschrift de Hippische Ondernemer.

Aanmelden KNHS Instructeurscongres

Datum: 15 september
Locatie: Horse Event in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen
Aanvang: 9.30 uur
Kosten: Een enteekaart voor de KNHS Instructeursdag kost €80,-. KNHS-instructeurs met een licentie betalen €40,- .(Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een licentie voor instructeurs). Had je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar opleidingen@knhs.nl, dan zorgen wij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. Je aanvraag moet eerst verwerkt zijn namelijk om van de korting gebruik te kunnen maken.
De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch. Je kunt in de ticketshop direct een parkeerkaart meebestellen of deze later ter plekke op Horse Event aanschaffen. 
Licentiepunten: KNHS-instructeurs ontvangen 65 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres.
Tickets bestellen: Tickets zijn verkrijgbaar via https://ticketpoint.nl/knhs-instructeursdag. Met je KNHS relatienummer kun je hier ook je kaart met korting bestellen als je een licentie voor instructeurs hebt. Let op! Je kunt je aanmelden tot en met maandag 9 september.

Bestel hier je tickets!    (Tickets kunnen t/m 9 september besteld worden)

Vragen en meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het KNHS Instructeurscongres? Neem dan contact op de afdeling opleidingen van de KNHS via opleidingen@knhs.nl als je vragen hebt over je theoriepunten of de registratie van de licentie voor instructeurs. Heb je praktische vragen over het KNHS Instructeurscongres over bijvoorbeeld de inhoud van het programma, de kaartverkoop, het parkeren, de route, of de tijden? Neem dan contact op met Anne Knoops van de Academy Bartels via a.knoops@academybartels.com.
 

Categorie: KNHS Instructeurscongres 2019, licentiepunten

Ander Nieuws

  • KNHS Cursus Mentale Training gaat online door *Filmpje*
    KNHS Cursus Mentale Training gaat online door *Filmpje*
  • 8 april KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel
    8 april KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel
  • 17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga
    17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga