­ Zilver voor Nederlands ponydressuurteam - KNHS

Zilver voor Nederlands ponydressuurteam

Geplaatst op 15 augustus 2019 in Dressuur & Para

Na een titanenstrijd tussen de beste ponydressuurcombinaties van Europa, stelde het Nederlandse dressuurteam het zilver veilig vóór bronzen Duitsland – een unicum – en achter gouden Denemarken. Bondscoach Imke Schellekens-Bartels is apetrots: “Ik ben keiblij! Iedereen heeft een eigen persoonlijk record gereden! Ik geef het je te doen, op een EK!”.

Gisteren vond de eerste helft van de landenwedstrijd dressuur plaats en zag het Nederlandse team zich zomaar op de eerste plaats staan in de tussenstand. Imke Schellekens (Hooge Mierde) is voor het eerst aanwezig in de rol van bondscoach. Ze zegt: “Het liep werkelijk ongelooflijk. De sfeer is top, iedereen stimuleert elkaar en dan gebeurt het kennelijk zomaar dat je alles goed doet op een EK. Alle Nederlandse deelnemers reden hier proeven zonder fouten!”.

Gisteren reden Robin Heiden (Alphen Gld) en Floor van der Kuijl (Hummelo).
Imke Schellekens: “Heel mooi, gemakkelijk en vanzelfsprekend. Echt fijn rijden. We werden meteen al overladen met complimenten over het fijne rijden van Nederland. Verder zijn wij er zo aan gewend dat Duitsland onze grootste concurrent is, maar gisteren ging een Duitse combinatie volledig de mist in en stonden wij als team aan kop, met een Deense combinatie op de eerste plaats….”

Vandaag ging de wedstrijd verder met een prima proef van Evi van Rooij (Sint Michielsgestel). Toen was het aan laatste starter Micky Schelstraete om het hoofd koel te houden. Imke Schellekens: “Dat deed ze heel goed. Ze reed een gelijkmatige proef met een mooie opwaartse aanleuning en wéér zonder fouten. Beter had ze het niet kunnen doen. En ook zij reed een persoonlijk record met 75,629%...”

Het was tanden bijten bij de laatste starter voor Denemarken, Alexander Yde Helgstrand, zoon van dressuurruiter en paardenhandelaar Andreas Helgstrand. De hele Nederlandse schare stond ademloos te kijken, maar ook hij maakte geen fout en reed prachtig. Zijn score van 77,543% betekende goud voor Denemarken (226,829), zilver voor Nederland (225,771) en brons voor Duitsland (224,915). Micky Schelstraete krijgt het laatste woord: “We gingen van huis voor brons en we winnen nu zilver! Dit is mijn laatste wedstrijd met Elin’s Noncisdador en ik wilde maar één ding: genieten, knallen en foutloos! Dat is helemaal gelukt. Trots op ons allemaal!”.

Voor morgen en zaterdag staat het individuele kampioenschap dressuur op het programma.
Imke Schellekens begeleidt ook de dressuur van de eventers, waar vandaag na de eerste dressuurdag de Nederlandse Daniel Haver (Lelystad) met Zeb met een score van 72,75 bovenaan de ranking prijkt. Morgen rijdt de tweede helft van het deelnemersveld eventing dressuur. Een goed begin is het halve werk.

UITSLAGEN
Teamdressuur pony’s EK Strzegom, Polen
1. Denemarken 226,829
(Alexander Yde Helgstrand-Adriano B 77,543%; Nathalie Thomassen – Lykkehoejs Dream of Dornik 73,527%; Liva Addy Guldager Nielsen, d’Artagnan 75,759%; (Tilde Rude Hare – Morgensternns Dakar 72,857%),
2. Nederland 225,771
(Micky Schelstraete – Elin’s Noncisdador 75,629%; Floor van der Kuijl – Champ of Daily 75,171%; Robin Heiden – Colourfull Cannonball 74,971%; (Evi van Rooij – King Stayershof’s Jango 74,257%))
3. Duitsland 224,915
(Shona Brenner – Der Kleine Sunnyboy DE 75,800; Lana Pinou Baumgürtel - Zinq Massimiliano FH 74,829; Antonia Busch-Kuffner – Daily Pleasure WE 74,286%; (Rose Oatley – Daddy Moon 67,071))

Individuele uitslag:
1. Alexander Yde Helgstrand (Den) - Adriano B, 78,571%
2. Liva Addy Guldager Nielsen (DEN) - d’Artagnan 187, 76,143%
3. Shona Benner (Ger) - Der Kleine Sunnyboy DE, 76,143%
4. Micky Schelstraete - Elin’s Noncisdador, 75.629%
5. Floor van der Kuijl - Champ of Daily, 75,171%
6. Robin Heiden - Colourfull Cannonball, 74.971%
9. Evi van Rooij - King Stayershof’s Jango, 74,257%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto Nederlandse ponyteam olv Imke Schellekens door Equigeniek Paardenfotografie

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid