­ 17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga - KNHS

17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga

Geplaatst op 28 februari 2020

Vrijdagavond 17 april gaat Johan Hamminga tijdens de KNHS College Tour aan de slag met combinaties én hun trainers die ergens op vastlopen en daar even niet uitkomen. Johan kent de paarden niet, maar probeert te ontdekken waar het probleem zit en gaat daar aan werken. Het wordt een heel praktische avond waarbij zowel de ruiter als de eigen trainer nauw worden betrokken.

Johan Hamminga: “Wees niet bang voor momenten of periodes waarin het even minder gaat. Die horen er gewoon bij. Werk daar doorheen en heb geduld. Soms heel lang geduld”. Op deze avond gaat Johan aan het werk met combinaties die ergens op vastlopen en daar even niet uitkomen. De expertise van Johan in de paardensport zal deze avond goed van pas komen bij de problemen die hij tegenkomt.

Oproep
Lijkt het je leuk om mee te rijden? Stuur dan voor 17 maart a.s. een e-mail naar accommodaties@knhs.nl met daarin je naam en adres, afstamming en leeftijd van je paard/pony, het niveau waarop jullie rijden en een toelichting op het probleem. Ook ontvangen wij graag een filmpje van jullie als combinatie (in alle gangen en op beide handen).

Johan Hamminga
Johan Hamminga heeft zijn sporen verdiend binnen de hippische wereld. Naast een succesvolle trainings- en africhtingsstal is hij veelgevraagd instructeur. Johan heeft 30 jaar bij de KNHS gewerkt en in deze periode veel instructeurs succesvol opgeleid. Regelmatig zit hij in het juryhokje om combinaties te beoordelen tot en met Grand Prix niveau. Voor het KWPN is hij diverse jaren voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Tuigpaarden geweest en beoordeelt sinds deze winter de rijpaardhengsten in de dressuur richting.


Ben je benieuwd hoe Johan met de problemen aan de slag gaat. Kom dan op 17 april naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Johan deelt zijn tips en kennis graag met jou.

Informatie
Datum: Vrijdagavond 17 april 2020
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo 
Tijd: 19:30 – 22:30 uur
Entree: voor leden: € 25,- en voor niet leden € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie


Klik hier om je in te schrijven


Meer over de KNHS College Tour
Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour'. Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of jurylid zelfs theoriepunten voor je licentie verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol.

De volgende KNHS College Tour staat ook gepland:
9 maart: KNHS College Tour Astma bij paarden met Esmee Smiet

23 maart: KNHS College Tour Welzijn, Training en Wetenschap met Barbara Koot, Machteld van Dierendonck, Anne Muller

8 april: KNHS College Tour Paardrijden met ruitergevoel met Hester Bransen

15 april: KNHS College Tour Wat weet jij van het paardenlichaam met Jarko Dun

Er komen binnenkort meer nieuwe KNHS College Tours. Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tours om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover. Kijk meer informatie en een overzicht van alle KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

Categorie: KNHS College Tour, Bijscholing, Theoriepunten

Ander Nieuws

  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  • Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari
    Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari