­ 23 september KNHS College Tour het paard en zijn gedrag met Annemarie van der Toorn - KNHS

23 september KNHS College Tour het paard en zijn gedrag met Annemarie van der Toorn

Geplaatst op 12 augustus 2020

Annemarie van der Toorn verzorgt op 23 september 2020 een KNHS College Tour over het paard en zijn gedrag. Annemarie van der Toorn is een begrip in paardenminnend Nederland als het gaat om communicatie met, en het oplossen van uitdagend gedrag bij paarden. Deze avond gaat je veel inzichten geven hoe je de kennis die je al hebt nog beter toepasbaar kunt maken en daarmee je paard beter kunt helpen waar het gaat om allerlei verschillende angsten.

Grondwerk, trailer laden en dressuur, precies hetzelfde! 
Herken je dit? Je houdt er van om samen met je paard aan de slag te gaan om steeds een beetje beter te worden. Je gaat elkaar steeds beter leren kennen en je weet welke dagen je net dat beetje meer kan vragen. Je neemt de band met je paard ook echt serieus, samen aan de slag, daar gaat het om. En natuurlijk gaat dat niet altijd even goed. Er zijn momenten dat je even niet meer weet hoe je verder moet om toch een goede galopwissel te krijgen, een mooie overgang te rijden of een goed uitgevoerde travers te rijden. En dan komt het er op aan. Hoe ga jij het paard beter laten begrijpen wat je van hem vraagt? En soms na lang zweten en ook wel eens wat frustratie, lukt het jullie samen, een moment wat altijd weer heel bijzonder is.

En dan opeens is er iets waar je niet meer zelf uit komt. De trailer wordt een steeds groter probleem. Best onhandig als je naar een wedstrijd wilt om de jury de vooruitgang van jullie harde werk te laten zien. Je hebt alles al geprobeerd, je bent geholpen door stalgenoten, maar je paard blijft de trailer weigeren.

Tijdens deze avond gaat Annemarie van der Toorn samen met haar team laten zien hoe je met de kennis die je al hebt deze uitdagingen ook kunt overwinnen. Want de leertheorie is hetzelfde, en eerlijk gezegd, de aanpak ook. Het is alleen leren hoe je de technieken van het rijden kunt inzetten bij uitdagingen op gedrag. Je zult zien dat de trainingsaanpak om het paard een galopwissel aan te leren hetzelfde is als het leren omgaan met angsten op gedrag.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Datum: 23 september 2020

Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs leden: € 30,-Prijs niet-leden: € 40,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

Inschrijven

Lees hier de biografie van Annemarie van der Toorn.

 

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
    Online KNHS College Tour 2 november: ‘PPID bij paarden’
  • Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
    Online KNHS College Tour van 28 september: ‘Hoesten bij paarden’
  • Start Instructeursopleidingen dit najaar
    Start Instructeursopleidingen dit najaar