­ 23 september KNHS College Tour met Annemarie van der Toorn - KNHS

23 september KNHS College Tour met Annemarie van der Toorn

Geplaatst op 07 september 2020

Annemarie van der Toorn komt op 23 september 2020 naar Ermelo voor een KNHS College Tour over het paard en zijn gedrag. Annemarie van der Toorn is een begrip in paardenminnend Nederland als het gaat om communicatie met, en het oplossen van uitdagend gedrag bij paarden. Deze avond gaat je veel inzichten geven in hoe je de kennis die je al hebt nog beter toepasbaar kunt maken en daarmee je paard beter kunt helpen waar het gaat om allerlei angsten. Aanmelden kan tot 17 september. We zoeken nog deelnemers met een dressuurpaard die wel wat hulp kunnen gebruiken met trailerladen.

Grondwerk, trailer laden en dressuur, precies hetzelfde! 
Er zijn momenten dat je even niet meer weet hoe je verder moet om toch een goede galopwissel te krijgen, een mooie overgang te rijden of een goed uitgevoerde travers te rijden. En dan komt het er op aan. Hoe ga jij het paard beter laten begrijpen wat je van hem vraagt? En soms na lang zweten en ook wel eens wat frustratie, lukt het jullie samen, een moment wat altijd weer heel bijzonder is.

En dan opeens is er iets waar je niet meer zelf uit komt. De trailer wordt een steeds groter probleem. Best onhandig als je naar een wedstrijd wilt om de jury de vooruitgang van jullie harde werk te laten zien. Je hebt alles al geprobeerd, maar je paard blijft de trailer weigeren.

Tijdens deze College Tour leer je hoe je met de kennis die je al hebt deze uitdagingen ook kunt overwinnen. De leertheorie is hetzelfde, en eerlijk gezegd, de aanpak ook. Het is alleen leren hoe je de technieken van het rijden kunt inzetten bij uitdagingen op gedrag. Je zult zien dat de trainingsaanpak om het paard een galopwissel aan te leren hetzelfde is als het leren omgaan met angsten op gedrag.

Voor deze avond zoeken we nog dressuurpaarden die moeilijk op de trailer gaan. Annemarie gaat dressuurmatig met de paarden aan de slag met als doel dat ze ook makkelijk de trailer opgaan.

Aanmelden van paarden/combinaties kan via academy@knhs.nl

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Datum: 23 september 2020

Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs leden: € 30,-Prijs niet-leden: € 40,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

Inschrijven


Lees hier
 de biografie van Annemarie van der Toorn.

Meer over de KNHS College Tour
Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour'. Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of jurylid zelfs theoriepunten voor je licentie verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. Aanmelden kan tot 9 september.

De volgende KNHS College Tour staat ook gepland:
7 oktober: KNHS College Tour Springen met Albert Voorn
21 oktober: KNHS College Tour Paardrijden met ruitergevoel met Hester Bransen

Er komen binnenkort meer nieuwe KNHS College Tours. Meld je aan voor het Facebook Event van de KNHS College Tours om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws hierover.
Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

Categorie: KNHS College Tour

Ander Nieuws

  • Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
    Geslaagd Wedstrijd Organisatie Café in Limburg
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
    18 september KNHS Instructeurscongres 2022